Bakenbos schenkt tijdens 'kerst in de serre' €500 aan het goede doel! (enkele foto's)

zondag 14 dec 2014

Zaterdagavond ging de traditionele kerstwandeling van de wijk Bakenbos door. Het was een gezellige wandeling die van op het Gemeenteplein te Hoeilaart naar de Joseph Kumpsstraat trok. De wandeling duurde ongeveer 1.30 u, met fakkels en muziek zat de ambiance er goed in. Een speciale dank aan de Politie, die ons de drukste straten veilig hielp oversteken.

In de serre aangekomen, die voor de gelegenheid een kerstsfeertje had meegekregen, wachtte er een deugdoende maaltijd met verscheidene soepen, hotdogs, chroucrout, enz…  en voldoende drank.

Een gezellig samenzijn waar de vele wijkbewoners en hun vrienden bij konden praten en plezier maken. Een prettige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar van “den Bakenbos” aan iedereen!

Op de foto van de uitreiking staat van links naar rechts: Olivier, Christophe, de kerstman, Sara Raes (Alopecia),, Martijn Kayaert (Damiaan), Chresten.

Martijn: Damiaan bouwkampen - onderdeel van Damiaanactie. Hij trok met een groep naar Kinshasa (Congo), gedurende drie weken.  Er waren twee bouwkampen voorzien, maar uiteindelijk is er maar 1 bouwkamp uitgewerkt omdat er onvoldoende Franstalige vrijwilligers aanwezig waren.

Daarnaast bouwen ze ook verbrandingsovens voor o.a. het verbranden van de naalden. Zijn belangrijkste taak is geld inzamelen zodat ze ter plekke kunnen bouwen. De actie werkt vooral met vrijwilligers zodat er weinig geld moet worden besteed aan kosten personeel.

Hij krijgt 200 euro

Sarah Raes:  ziekte AlopeciaAlopecia een haaraandoening, waarbij een persoon vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Deze aandoening kan op elke leeftijd optreden, bij zowel mannen als vrouwen. De incidentiepiek is te vinden bij jongvolwassenen. Naar schatting lijdt 1 op de 1000 tot 2000 mensen in de bevolking aan de aandoening. Sarah  zamelt geld in om extra onderzoek te kunnen doen naar de ziekte in het U.Z.A., o.a. naar de impact van de erfelijkheid.

Zij krijgt 300 euro

De kerstsfeer zat er dus goed in op Bakenbos. Het werd een gezelllige hartverwarmende avond!

Dank aan Bruno voor de foto's.