Andrea Erdei en Norbert Vanherentals zijn dit jaar de laureaten van 'Samen Voor'

zondag 05 nov 2023

Tijdens een leuk apertiefconcert met Tiany, onze opkomende ster uit Overijse,  maakte 'Samen Voor' de laureaten 2023 bekend. De persoonllijkheid van het jaar werd Andrea Erdei en de 'lifetime' laureaat werd onze oudste druiventeler: Norbert Vanherentals. Alvast een dikke proficiat aan beiden. Hieronder vind je was meer info over de winnaars:

Laureate van het jaar: Andrea Perdei

Zij werd geboren in Hongarije en noemt Hoeilaart haar thuis sinds 15 jaar. Ze is  gehuwd met een Vlaming. Zij organiseerde de Hongaarse stand op de Hoeilaartse Multiculturele Happening. Ze wandelt door de paden van het Zoniënwoud met haar twee honden en maakt vele foto’s van de natuur 

Door haar job in een zeer drukke en veeleisende omgeving, steeds voor een computer scherm, realiseerde ze zich dat ze een detox nodig had en tijd voor zichzelf zocht om te doen waar ze het meest van houdt : wandelen op de wegen van St Jacob. Eens dat het idée geboren is, laat het je niet meer los !

Ze begon haar camino gans alleen naar Compostella op 21 augustus vanuit Pamplona en na 715 km en 36 dagen stappen, kwam ze moe en met pijn in de knie aan in Santiago maar met een hart vol vrede en geluk, en met vele mooie verhalen en prachtige ontmoetingen met andere bedevaarders.

Laureaat Live time: Norbert Vanherentals (95)

Norbert is een autodidact, hij is tot zijn 15 naar school gegaan, maar toch weet hij heel veel, hij heeft altijd interesse gehad in alles, en hij kon dat dan ook allemaal goed onthouden. Vraag hem iets en hij weet er wel iets van. 

Hij is gekend. Norbert? Ja, die kennen ze. Hij heeft altijd zeer graag, en met passie, in de serres gewerkt, en ook met de druiven naar de markt gaan is zijn leven. Het feit dat hij tot nu dat nog steeds wil doen bewijst dit. 

Hij kan 'babbelen' en 'zijn leven' vertelt hij aan iedereen die het wil horen. Komt ge bij hem thuis, krijgt ge waarschijnlijk wel nen Hopus aangeboden, en de verhalen ga je er bij nemen.