Alle foto's van 800 jaar Hoeilaart (129 foto's) voor het eerst online (fotoalbum)

donderdag 01 dec 2016

Precies 30 jaar geleden ging in de Hoeilaartse Sint-Clemenskerk het totaalspektakel "800 jaar Hoeilaart" door. Drie uitverkochte avonden met niet minder dan 350 acteurs, figuranten en zangers brachten de geschiedenis van Hoeilaart tot leven in een ontroerend schouwspel. Voor velen werd het een onvergetelijke gebeurtenis en een van de mooiste herinneringen.

Deze week publiceert het weekblad "De Serrist" een interview over hoe dit spektakel tot stand kwam (download vanaf vanavond de PDF onderaan). Hoeilander.be gaat nog een stap verder en kon alle 129 foto's, in 1986 gemaakt door fotograaf Adrien Van Dongen, op de kop tikken en inscannen. Voor het eerst in dertig jaar kan je dus alle foto's van "800 jaar Hoeilaart" raadplegen en in de vele groepsfoto's familie, vrienden en kennissen herkennen. Je kan ze ook makkkelijk downloaden door in het album op de foto te klikken en dan onderaan rechts op het pijltje met streepje. 

Wie het volledige spektakel wil herbeleven (video in minder kwaliteit), surft naar onze "DOENDERTV" pagina en klik op 800 jaar Hoeilaart

Ook het liedje van "800 jaar Hoeilaart" kan je beluisteren op onze MP3-speler, samen met "Zonder Jou", het emotionele liedje van Josiane Debecker uit de finale van het eerste deel.

30 jaar is een hele tijd en dat is er aan te zien! Veel kijk- en luisterplezier.

BijlageGrootte
PDF icon 800 jaar Hoeilaart.pdf4.41 MB