AKABE in de steigers dankzij ’t Sociaal Kapitaal (persbericht CD&V)

vrijdag 11 sep 2020

Enkele weken geleden kwam er vanuit CD&V Hoeilaart de oproep om deel te nemen aan ’t Sociaal Kapitaal. Iedereen kon, indien gewenst, de gemeentelijke waardebonnen voor food en non-food afstaan voor het goede doel, namelijk de AKABE-werking van Hoeilaart. De AKABE, is de afkorting voor Anders zijn KAn Best, een jeugdbeweging voor kinderen met een beperking en is een gezamenlijk initiatief van Chiro en Scouts Hoeilaart.

In totaal werden er 147 bonnen ingezameld of anders gezegd een te goed van 735 euro. “Wij zijn heel dankbaar dat de Hoeilanders mee hebben bijgedragen aan dit sociaal project. Eens te meer bewijzen we echte Doenders te zijn”, lacht een fiere CD&V-voorzitter, Youri Vandervaeren. “Dit project blijft voor ons een win-win-verhaal. Enerzijds geven we een opstartende vereniging een extra duwtje in de rug, anderzijds zijn we er zeker van dat er nog eens 735 euro naar de lokale middenstand zal terugvloeien, die anders misschien onbenut was gebleven”, aldus CD&V.

De AKABE-werking zal deze waardebonnen goed besteden. “Met de non-food-bonnen zouden we graag een verschoningstafel en pampers aankopen voor leden die tijdens de activiteiten deze extra zorg kunnen gebruiken. De food-bonnen hopen we te kunnen inzetten voor de vieruurtjes ”, stelt één van de AKABE-trekkers Arthur Vanbelle (rechts op de foto). “We zijn heel blij met deze steun en hopen zo snel mogelijk met onze eerste leden van start te kunnen gaan”, klinkt het in koor.

“We vonden het belangrijk om bij de start van het nieuwe schooljaar de waardebonnen die al in ons bezit waren zo snel mogelijk te overhandigen, maar de actie loopt nog tot 14 september. Indien je dus nog een waardebon zou willen schenken kan dit nog altijd. Ofwel kan je deze deponeren in de brievenbus op het volgende adres: Felix Sohiestraat 14, 1560 Hoeilaart, ofwel kan je ze bezorgen aan één van de CD&V-mandatarissen of – leden. Wij geven ze dan met heel veel plezier door aan de jongens en meisjes van de AKABE-werking”, besluit Youri Vandervaeren.