687 nieuwe inwoners kozen Hoeilaart het voorbije jaar als thuis (enkele foto's)

maandag 13 okt 2014

Elk jaar worden de nieuwe inwoners uitgenodigd voor een kennismaking met de gemeente. Sinds de vorige ontvangst van 13 oktober 2013 kwamen zich in totaal zo’n 687 nieuwkomers in Hoeilaart vestigen*. Zij kregen allemaal een uitnodiging in de bus. Zo'n 105 nieuwkomers gingen op de uitnodiging in. Onder hen Nederlanders, Brazilianen, Amerikanen, Britten, Portugezen, Roemenen, Ecuadorianen, Zwitsers, Duitsers, Fransen, Grieken, Finnen.

Zij werden om 10.30 uur in het GC Felix Sohie verwelkomd door Eva De Bleeker, schepen van Integratie. Het informatieve filmpje ‘Hoeilaart’, gedraaid door Dennis Lauwers, toonde de gemeente in al haar aspecten. Aansluitend werd in twee groepen een wandeling door het dorpscentrum gemaakt. Gidsen Johan en Christiane belichtten enthousiast het Hoeilaartse dorpsleven en ons rijke verleden.

De animatoren Molly en Audrey van hun kant, namen de kinderen op sleeptouw langs de kinderhoek in de bib, het speelterreintje in het park en de knutselhoek in de raadzaal van het gemeentehuis. ’s Middags werden alle deelnemers in de zalen van het gemeentehuis getrakteerd op druiven, belegde broodjes en lekkere Fairtrade-kaastaart. Daar konden ze ook kennismaken met het schepencollege, de gemeenteraadsleden, de adviesraden, het CVO (volwassenenonderwijs), de politiezone en andere mensen die een actieve rol in ons gemeenschapsleven spelen. Gezelligheid troef op het gemeentehuis!

*687 nieuwe inwoners: dat betekent niet dat het bevolkingsaantal met evenveel inwoners is toegenomen. Tijdens het voorbije jaar (okt 2013-okt 2014) zijn immers ook 596 personen uit Hoeilaart vertrokken.