46ste Condroz Rally niet verlopen zoals voorzien

vrijdag 08 nov 2019

Tijdens het eerste weekend van de maand november wordt er traditiegetrouw in en rond Hoei de Rally van de Condroz gereden, de afsluiter van het BRC kampioenschap. De voorbereidingen begonnen al op donderdag met de testsessies en vervolgden op vrijdag met de shakedown , die goed verlopen zijn. Het doel was dan ook de top-5 gezien de de prestatie in de Omloop van Vlaanderen waar Kevin & Lara een schitterende 2de plaats algemeen bemachtigden.

Zaterdag rond de klok van 9 stonden Kevin & Lara voor de 2 maal dit jaar met de Ford Fiesta R5 MK II aan de start. Iedereen was er klaar voor, het team ,mechaniekers en de supporters waren overtuigd dat het een tof en spannend weekend ging worden.

Maar al in de eerste proef kreeg het duo te kampen met een klein mechanisch probleem en konden geen goede tijd neerzetten. Ook de tweede en derde proef moesten op een lager ritme afgewerkt worden. Eenmaal in de service kon het euvel gedeeltelijk opgelost worden, de afstelling was nog niet perfect, maar in de volgende proeven werden de tijden alsmaar beter en konden stilaan maar zeker terug naar voren schuiven in de rangschikking.

Doch in de namiddag sloeg het noodlot toe, tijdens de verbindingsrit op de autosnelweg kregen ze een klapband, deze konden ze nog wel vervangen door hun reservewiel. 

Toen ze aan de volgende proef kwamen merkten ze echter op dat ze ook nog met een leegloper te kampen kregen en aangezien ze slechts 1 reservewiel aan boord hadden moesten ze spijtig genoeg de wedstrijd staken. Een serieuze opdoffer !!! maar dat is mechanische sport.

Graag nog een dankwoordje aan al de sponsors & helpers, Kroon-oil, J-motorsport, ALD automotive en ook Eric & Els voor hun werk achter de schermen Daarmee zit het seizoen 2019 erop, het seizoen 2020 zal starten in februari 2020, maar wij houden jullie zeker op de hoogte."

Met vriendelijke groeten,

Thomas Latine

Foto:  Latho