1e ploeg ERCH net geen kampioen maar volgend jaar toch in 3de Klasse amateur!

maandag 08 mei 2017

Ondanks de 3-2 overwinning, thuis tegen ROFC Stockel A, strandt ERCH A op een tweede plaats met amper 2 punten minder dan kampioen,  waardoor de promotie naar de nationale amateurreeksen een droom bleef. Vanochtend kwam dan het verrassende nieuws dat, dankzij de fusie van Halle en Pepingen, en door het feit dat het stamnummers van Halle niet verkocht wordt en Pepingen niet stijgt via de eindronde, ERCH in aanmerking komt voor onmiddellijke promotie! Een dikke proficiat aan de spelers, het bestuur en de supporters.

Deze promotie stelt het bestuur vna ERCH in ieder geval voor bijzonder grote uitdagingen, zowel sportief als financiëel. Welke gevolgen deze promotie naar 3e Klasse amateur heeft voor de clubkas en de infrastructuur, zal de volgende weken pas duidelijk worden.

Het is van 1968 geleden dat een Hoeilaartse ploeg, in dit geval Eendracth Hoielaart,  promoveerde naar Bevordering (4de klasse).  Volgend seizoen spelen er dus twee ploegen uit de druuvenstreek nationaal: Tempo Overijse en ERCHoeilaart. Misschien wel van het goede teveel ?!?