10 jaar Lokaal Overleg Kinderopvang (fotoalbum)

woensdag 01 nov 2017

Niet minder dan 90 volwassenen en 70 kinderen kwamen vorige zaterdag opdagen in het GC Felix Sohie, voor alweer een Hoeilaartse verjaardag: 10 jaar Lokaal Overleg Kinderopvang. Onze gemeente heeft een kinderdagverblijf en een 12-tal initiatieven van privé-opvang en zij verdienden het allemaal om in de bloemetjes gezet te worden, net als Jenna De Coster (Sociaal Huis) en Marijke Derudder (Dienst Welzijn,  die dit mooie feest voor de gemeente op touw hadden gezet.

Deze laatste vierde trouwens haar 21 jaar dienst bij de gemeente. Zonder enige twijfel mag gesteld worden dat haar energie, inzet en motivatie bepalend geweest is voor een belangrijk deel van het Hoeilaarts beleid. Begonnen als jeugdconsulente belandde zij de voorbije jaren in het Sociaal Huis en de dienst Welzijn maar Marijke is vooral de 'duivel doet al' die nooit stopt en een onmisbare steun is voor het verenigingsleven. 

Als Marijke al haar gepresteerde uren zou tellen, zou ze waarschijnlijk al met pensioen mogen maar dat is gelukkig voor Hoeilaart nog ver af: een Hoeilaartse parel die moet gekoesterd worden!

Deze dag van het Wel-zijn had trouwens nog veel meer in petto. Er waren zo'n 12 info-standen + de gemeentelijke dienst 'welzijn & vrije tijd' en de kinderen konden genieten van leuke animatie. In de namiddag daagden 98 kijkers op voor het verteltheater 'Kikkerkusje' en de bib verzorgde een editie van 'Talenbraderie' met vertelmomenten in het Nederlands, Frans, Engels en Turks.

Een dag vol blije gezichten dus en vooral een heerlijke drukte die opnieuw aantoont hoe actief onze dorpsgemeenschap wel is!

Foto's: JanVA