Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Zondag Highland Games (video 2011)

donderdag 26 apr 2012
play video

Ook dit jaar geen Meifeesten zonder Highland Games! Zondag 6 mei, vanaf 12 uur, zijn de ‘schotse rokjes’ weer van de partij in het Jan van Ruusbroecpark.
Highland Games zijn een Schots traditioneel sociaal treffen. Verschillende ploegen nemen het tegen elkaar op in traditionele spelen zoals paalwerpen, hoog werpen, touwtrekken, koffertjes dragen, zwaard heffen, ... Op een eenvoudige manier combineren de Highland Games ontspanning, lichaamsbeweging en Schotse romantiek. Vanuit Schotland zijn deze spelen naar verschillende andere landen overgewaaid. Ook Hoeilaart heeft er zijn hart aan verloren: al een decennia lang zijn zij een vast onderdeel van de Meifeesten. 
 
ZIN OM MEE TE SPELEN?
 
Heb je zin om met een ploeg van acht personen aan de Hoeilaartse Highland Games deel te nemen, neem dan zo vlug mogelijk contact op met de dienst Cultuur en Toerisme. Individueel inschrijven kan ook, maar dan kan je niet deelnemen aan het touwtrekken.
  
Org. Blueprint vzw.