Zjef Vanuytsel blijft uniek! (fotoalbum)

zaterdag 15 mrt 2014

Zaterdag 15 maart - Voor wie van kleinkunst houdt, was het gisteren een hoogdag. Het optreden van Zjef Vanuytsel en Micheline Van Hautem in het GC Felix Sohie was een zeldzaam vijfsterrengebeuren. Niet verwonderlijk dat de zaal al maanden was uitverkocht. Het werd een avond waarin de oudere nummers werden afgewisseld met nieuw werk en verrijkt met liedjes van Jacques Brel, waarvoor Micheline Van Hautem uiteraard tekende. 
 
Zjef Vanuytsel blijft natuurlijk de man van "De Zotte Morgen", "De Stilte van het Land" en zoveel andere pareltjes: een en al nostalgie, maar live komt daar, dankzij een band van topmuzikanten, nog een extra dimensie bij. Zijn optreden straalt een ongewongen gezelligheid uit, een ware huiskamersfeer. Zjef is op het podium dezelfde man als in de gewone omgang.  
Zjef Vanuytsel blijft een unicum in de kleinkunstwereld. Niemand schrijft betere teksten die zo kernachtig de juiste beelden oproepen. Zijn melodieën behoren absoluut tot het beste van de Nederlandstalige kleinkunst en flirten graag met een groot spectrum aan arrangement. 
 
Dat Hoeilander, WIet Van de Leest, deel uitmaakte van de band, maakte de avond alleen maar beter. Een topavond dus met op het einde een staande ovatie. Wat wil men nog meer? 
Foto's: JanVA