Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

ZAteam ook actief in Peru! Walter Baele?

vrijdag 28 jan 2011

Dat er in het Zoniën Athetics Team niet alleen gelopen word maar het ook open staat voor andere initiatieven weten zoals de Kilimanjaro beklimmen weten we al langer. Dat de club er sedert enkele jaren ook in het verre Cusco een heus volleybal team steunt dat dezelfde naam draagt weten alleen ingewijden.
 
Door een  bezoekje van Danny Bombaerts aan de Incastad enkele jaren geleden ging de bal aan het rollen. Een familielid  van Danny had samen met zijn vrouw een volleybalteam opgericht dat vooral bestond uit meisjes tussen 8 en 12 jaar die de middelen niet hadden om te sporten maar het ontbrak hun aan financiële steun om dit project te doen slagen. Het bestuur van het Zateam was dadelijk akkoord een duit in het zakje te doen.
 
Het volleybal team telt ondertussen 24 meisjes verdeelt over 2 ploegen. Het Zateam
staat o.a. in voor de trainers, huur van de accommodatie, kleding en drankjes.
 
Dat onze meisjes super gemotiveerd zijn bewijzen de resultaten.
 
Twee kampioenstitels de laatste 3 jaar bij de 12-14 jarigen  en een 2de plaats bij de 10-11  jarigen en nog een hele reeks tornooi winsten o.a. in Puno op 4000 m hoogte op de grens met Bolivië.
 
Door hun schitterende prestaties word er aan verschillende meisjes van het team een studiebeurs aangeboden in privé scholen. Dank zij die beurs hebben ze uitzicht op een betere toekomst.
 
Het volleybalteam is ondertussen een begrip geworden in de streek. Dank zij hun puike resultaten werden ze verleden jaar gelauwerd op het feest van de sport op het prachtige stadsplein te Cusco.
 
Op vrijdag 11 februari geeft de peter van het Zateam Walter Baele  ( alias Prins Filip ) een voorstelling in de Blank met zijn laatste show ten voordele van ons volleybalteam . Opgepast!! De voorstelling is bijna uitverkocht. De kaarten zijn verkrijgbaar in Den Blank