Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vlaams karakter van de rand neemt af!

dinsdag 04 jan 2011

Bij het persagentschap Belga vonden wij het volgende bericht:
 
Het Vlaams karakter van de randgemeenten blijft afnemen. Niet zozeer onder de demografische druk van Franstaligen, dan wel van buitenlandse nieuwe inwoners. Dat schrijft Le Soir dinsdag.Op basis van de meest recente statistieken van de Vlaamse overheid wijst de Franstalige krant erop dat in de periode tussen 2005 en 2008 het aantal buitenlanders slechts in twee van de negentien gemeenten uit de rand (Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode) is afgenomen.
 
De sterkste toename - tot 40,5 procent - werd opgemeten in Merchtem, Asse, Dilbeek, Grimbergen, Meise en Machelen. Maar in de faciliteitengemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem en in Tervuren en Overijse ligt het aandeel buitenlanders het hoogst (meer dan een vijfde van de bevolking). Tussen januari 2009 en eind juni 2010 noteerde de rand 14.596 nieuwkomers, zowel Belgen als buitenlanders. (MDP)

 
Of dit voor Hoeilaart betekent dat ook de verfransing afneemt. Uit de cijfers van de inschrijvingen van nieuwe leerlingen in de basisscholen is dat zeker niet op te maken. Integendeel. (n.v.d.r.) Klik hieronder voor de volledige studie van Didier Wilaert (VUB)!

BijlageGrootte
PDF icon idwp2010-2[1].pdf1.93 MB