Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Verkaveling Paloker zorgt opnieuw voor ongerustheid

dinsdag 03 jul 2012

Op de Babbelbank van wijk 't Leen/Terdelle, vorige zondag, uitten de bewoners van de Serristenweg en de Albert Rowiesstraat opnieuw hun ongerustheid over het verkavelingsproject Paloker van het gemeentebestuur, dat in het binnengebied, tussen Waversesteenweg, Nilleveldstraat en 't Leen gepland is. Het gaat om 20 kavels voor vrijstaande eengezinswoningen en een kavel voor 8 appartementen. "Je leeft jaren omringd door groen en dan plots krijg je te horen dat achter je tuin een grote verkaveling met appartementen komt. Zal de rust en landelijkheid voorgoed moeten wijken voor stedelijke drukte?"
 
De kersverse inwoners van Leen II hopen dat de groenzones, nu de bouwactiviteiten in de wijk langzaam ten einde lopen, zullen worden ingericht met prioriteit voor spelende kinderen. 

Het is evident dat de werken aan het spoor veelvuldig werden aangehaald. Men is bang dat op termijn het station "Hoeilaart" zal verdwijnen. De toegankelijkheid via de inmiddels  'beroemde" kamikazetrap is ronduit gevaarlijk en toont niet onmiddellijk de wil van de spoorwegen om halte  'Hoeilaart' comfortabel toegankelijk te maken. Ook de leefsituatie in de Vosdellestraat is mensonwaardig, zeker nu de werken daar nog een jaar langer zullen duren.
 
Een laatste heikel punt is de snelheid op de Charles Coppensstraat, vooral op het deel tussen de brug en 't Leen. Het is vaak gevaarlijk voor wie de wijk 't Leen wil uitrijden.  De volgende en laatste Babbelbank van het kartel CD&V/N-VA is nu dinsdag 3 juli op Krekelheide/Pittoresk.