Verdiend eerbetoon voor Albert Michiels (fotoalbum)

zondag 07 aug 2011

Zondag 7 juli - Sinds  gisterenavond heeft Hoeilaart een tweede ereburger: Albert Michiels. Hij verdiende deze titel als grondlegger van Jazz Hoeilaart, de internationale jazzwedstrijd die hij startte in 1979 en die door velen de 'Konining Elisabethwedstrijd voor Jazzmuziek" wordt genoemd. Albert overleed in 2008 en krijgt de titel van ereburger dus postuum.
 
Na de officiële plechtigheid op het gemeentehuis was er een huldeconcert in de Kasteelhoeve, de plek waar het voor Jazz Hoeilaart allemaal begon, met 'TriOrganics' in het voorprogramma en 'The Belgian Swingjazz Orchestra' als hoofdaffiche.
 
Deze tienkoppige groep bracht swingende muziek van de periode tussen de twee wereldoorlogen tot half jaren vijftig. Melodieuze jazz voor een zeer breed publiek en van topkwaliteit. Met de Belgian Swingjazz Orchestra stonden dan ook veruit de beste muzikanten van dit land op het podium en bezorgden ons allemaal een topavond.  Het feit dat er akoustisch gespeeld werd (de instrumenten werden niet afzonderlijk versterkt, zoals het oorspronkelijk ook was) maakten van dit optreden eentje om nooit meer te vergeten.
 
In de bindteksten van orkestkeider Johan Vandendriessche, die samen met drummer Jan De Haas in 1979 nog deel uitmaakte van de eerste winnaar van Jazz Hoeilaart: Milshake Banana, werd snel duidelijk hoe groot, binnen de jazzwereld, het respect en de dankbaarheid voor Albert Michiels wel is. Voor velen was Jazz Hoeilaart immers het begin van hun succesvolle carrière.
 
Albert Michiels ontving in 2005 al de Hoeilaartse Parel en met dit ereburgerschap bevestigt de Hoeilaartse bevolking opnieuw haar erkentelijkheid voor deze grote mijnheer!
 
 Hoeilander.be wenst de familie Michiels en Mia en Frank, zijn kinderen in het bijzonder,  een dikke proficiat.