Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Verbroedering Valtournenche dag 2, Desarpa (VIDEO en fotoalbum) - UPDATE

maandag 26 sep 2011
play video

Zaterdag 24 september - Voor de 38 Hoeilanders die vorige vrijdag op  verbroedering naar Valtournenche (It) trokken, begon de dag vroeg. De Desarpa, de feestelijkheden rond het uit de Alpenweiden terughalen van het vee, startte met een korte stoet waarin vertegenwoordigers van verschillende organisaties en een fanfare met majoretten optrokken. Daarna volgde om de tien minuten de koeien van telkens een van de landbouwbedrijven. 
 
Bij sommige deelnemers waren de eerste koeien, de koninginnen, bebloemd wat de status van het bedrijf accentueerde. Het vee daalde zo'n vier kilometer tot aan het kleine stuwmeer onder Valtournenche waar een grote tent stond opgesteld en een leuk volksfeest werd georganiseerd met eten, drinken en muziek.
 
Onze delegatie had druiven en kaastaart mee en liet de duizenden aanwezigen proeven van deze schitterende Hoeilaartse streekproducten die ongelooflijk goed in de smaak vielen.
 
De zon was de hele dag prominent aanwezig. Een weertje zoals wij dat voor ons druivenfestival ook altijd wensen. Het fotoalbum kan je hieronder al aanklikken.
 
Over hoe het nu verder moet met deze verbroedering, de balans van deze reis, leest u een van de volgende dagen.
Morgen zondag reist het gezelschap terug naar huis; een dikke twaalf uur op de bus. Je moet er wat voor over hebben!