Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Veel belangstelling voor kaastaartwedstrijd

zondag 12 sep 2010

Met de kaastaartwedstrijd in het rusthuis, zondagnamiddag, is het startschot gegeven van het Druivenfestival. Er waren 11 ingezonden taarten in de categorie "authentiek" en 6 in "origineel". Een uitgebreide jury kreeg de 'aangename' taak van elke taart een stukje te proeven. Niemand is er ingebleven. De competitie was spannend want tussen de eerste en de tweede , bij de categorie 'authentiek" was het verschil maar 4 punten op 330. Voor de andere 8 punten.  

De kaastaart die de jury het meeste bekoorde als echte Hoeilaartse kaastaart, was van de hand van Pieter Muyldermans (zie foto). Hij ging lopen met de prijs van €150. De 'vrijwillige taartenbakkers', vrijwilligers van het rusthuis wonnen de andere reeks. 

Hier de namen van de deelnemers "Authentieke kaastaart":Agnes Vandendriessche - bewoners rusthuis - dagverzorgingscentrum - Yves Verhaegen - Veronique Muyldermans - Pieter Muyldermans - Studenunie Druivenstreek - Erwin Van Parijs - Hildegarde Van hecke - Sylvia Brinkhof - Kamiel Van Assche. 

En dit zijn de namen van de deelnemers aan de "Originele kaastaart":
Ariane Lesage - Karen Van den Broeck - Vrijwillige taartenbakkers - Douwe Debroux - Rusthuis Overijse. Na de prijsuitreiking kon het feest verder gaan. Iedereen kreeg de kans om van alle taarten een stukje te proeven.  

Zoals elk jaar was er zeer veel volk komen opdagen. Heel wat vrijwilligers, bijgestaan door de Studentenunie Druivenstreek zorgden voor een vlekkeloze  bediening. De provincie Vlaams-Brabant plant binnenkort een vergadering met de bakkers uit de druivenstreek om van de kaastaart een erkend streekproduct te maken. De Hoeilaartse kaastaart verdient dit absoluut. 

Volgend weekend gaat het kaastaartfestival verder in de kasteelhoeve. Hoeilander.be, het Davidsfonds en Zoniën.be ontvangen u graag met open armen.

Klik hier voor het fotoalbum