Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vandalisme en zinloos geweld

zondag 25 nov 2012

Zondag 25 november - Via onze mailbox kregen wij een bericht binnen over een geval van vandalisme dat zich gisterenavond heeft voorgedaan in de omgeving van het Ruusbroecpark. Op vraag van de schrijver publiceren wij het verslag van dit voorval. Scheelt er wat met de veiligheid in het Ruusbroecpark na valavond? Heeft u de voorbije weken wat gezien of eventueel meegemaakt? Laat het ons weten. Lees hieronder over het voorval van gisteren.
 
"Gisterenavond omstreeks 22u reed mijn echtgenote met de auto huiswaarts, met naast haar op de passagiersstoel mijn dochter van 15. Net voor de splitsing W. Eggerickx – Vlaanderveld – Ch. Coppens hoorden zij een verschikkelijke klap tegen de zijkant van het voertuig aan de passagierszijde. Omdat het daar op die hoogte aan dat bosje te donker was zijn ze pas 100m verder gestopt om te zien wat er gebeurd was. Toen zijn ze even teruggereden en zagen een jonge gast staan, die daar aan de overkant stond (chauffeurszijde toen de klap hoorbaar was) met zijn gsm te bellen en sigaret te roken...
 
Uit schrik zijn ze niet gestopt maar hebben gewoon rechtsomkeer gemaakt richting huis...
 
Eens thuis aangekomen zagen we wat er was gebeurd. Een inslag (ingedeukt) in de passagiersdeur van een dikke steen. Rood en witte sporen stonden op de deur. Toen besloten mijn schoonbroer, die net op bezoek was, mijn echtgenote en ik terug te gaan naar de plaats van delict om op zoek te gaan naar de steen die daar ongetwijfeld nog moest liggen, tenzij hij door de daders zou zijn weggenomen. Toen we aankwamen konden we de steen al vanop 10 meter afstand zien liggen, een 30 cm van de stoeprand verwijderd, op de straat: een rode halve baksteen met witte sporen, exact de steen die we zochten. Geen toeval want een andere steen lag er niet in de buurt. We zijn toen zelf op onderzoek gegaan in het park om te zien of er nog hangjongeren waren die ons park zo dikwijls bevolken (op de banken). In eerste instantie niemand gezien, wel een jongeman die uit de richting van het dorp kwam en door het park richting Vlaanderveld stapte.
 
Eens terug bij de auto hebben we nog eens een toertje gemaakt rond het park om terug uit te komen, boven, aan de Rode Kruisstraat met de splitsing Vlaanderveld. Daar zagen we een jongeman zitten op een bank. Wij zijn er op afgestapt om hem wat vragen te stellen. Hij had niemand gezien, behalve ons toen we in het park rondliepen. Hij zei dat hij niets had gezien en gehoord... en dat hij in het begin van het Vlaanderveld woonde.
 
Toen we terug naar de auto liepen begon deze jongeman, toeval of niet plots druk te sms’en, wat onze argwaan wekte. We zijn gewoon naar huis gereden en hebben de politie gebeld. We hebben een verklaring en klacht tegen onbekenden ingediend.
 
Het was toen dat mijn dochter er ons op wees dat ze een jongeman gezien had (overkant plaats delict) die beantwoordde aan de beschrijving van de jongeman die op het bankje zat.
 
We hebben dit doorgegeven aan de politie die eerstdaags bij de jongeman op onderzoek gaat. Ik hoop dat ze ook zijn gsm-verkeer nagaan van die avond, rond die tijdstippen. Voor zo’n ‘kleine’ voorvallen doen ze dit meestal niet ware het niet dat er in de loop van deze week (of voorgaande) een inbraak geweest is in een auto, net op dezelfde plaats in de W. Eggerickx... met een baksteen ...
 
We hopen echt dat hiermee verder wordt gegaan en dat ze misschien ergens een aanwijzing kunnen vinden en de daders opsporen, hoe onwaarschijnlijk dit ook moge zijn. Daarom wil ik langs deze weg een oproep doen tot getuigen, die op zaterdagavond 24/11, ter hoogte van eerder vermelde plaats en tijd, jongeren heeft gezien en deze evenueel ook kan beschrijven? Eventuele nieuwe gevallen van dit soort geweld moeten kunnen verhinderd worden.
 
Geluk bij een ongeluk: we beseffen maar al te goed dat ons gezin hier aan een ramp ontsnapt is. Als die steen i.p.v. in de deur in de zijruit terecht komt, dus 40 cm hoger, zijn we er zeker van dat onze dochter recht in haar aangezicht wordt geraakt. Wat hiervan de gevolgen hadden geweest, daar mogen we niet aan denken. Vandaar ook deze beschrijving en oproep aan alle Hoeilanders. Als iemand iets verdacht ziet, in of rond het park of eender welke andere plaats in Hoeilaart, gelieve dat dan onmiddellijk melden aan de politie.
 
De politie heeft ons gisteren uitdrukkelijk gevraagd om alle verdachte samenkomsten van zo’n hangjongeren te melden.
 
Willen we van Hoeilaart terug een veilige gemeente maken, zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen en moeten wij opkomen tegen zo’n zinloos geweld en vandalisme." Heb je iets dergelijks meegemaakt over weet je van voorvallen op een andere locatie? Laat het ons weten, mail ons op redactie@hoeilander.be.