Vandaag Wereldfeest vanaf 14.30 uur in F. Sohiecentrum

zaterdag 06 okt 2012

NAMIDDAGPROGRAMMA
Het Wereldfeest gaat om 14.30 uur van start met een druk namiddagprogramma. Hieronder een greep uit het aanbod!

• De instrumentenbouwer van het holle land maakt instrumenten en deelt ze uit.
• Met muziek en verhalen neemt Eric Baranyanka de kinderstoet op sleeptouw.
• Wereldspelen. Hoe spelen kinderen in het Zuiden? Welke mogelijkheden hebben ze en hoe inventief zijn ze? En wat kunnen wij leren van deze spelletjes? Grote en kleine kinderen krijgen de kans om de spelen uit het Zuiden uit te testen. Enkele voorbeelden: teenslippers gooien, voetbalkicker, voetballen op blote voeten met bal uit bananenbladeren, banden vooruit krijgen met een stok, …
• Verhalen van onder de baobab. Verhalenverteller Wannes brengt in een rustig hoekje verhalen uit West-Afrika.
• Creatieve workshops. Surprise, surprise!
Tentoonstelling ‘10 jaar steun aan projecten en inleefreizen’ in de polyvalente zaal Molenberg.
• Om 18 uur wordt de Hoeilaartse versie van ‘Sing for the climate’ nog eens overgedaan met ondersteuning van Nero’s muzikanten en het Ruusbroeckoor.

Opdat niemand zou omkomen van honger en dorst zorgen de medewerkers van de WereldWinkel voor een FairTrade-drankaanbod en voor lekkere FairTrade-kaastaart.

WERELDMAALTIJD
Om 18 uur gaat de wereldkeuken open. Lekkere gerechten uit de Aziatische (Sri Lanka), Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse keuken worden door enthousiaste mensen uit Hoeilaart en omstreken bereid. De opbrengst gaat naar verschillende projecten.

Aan de bar zorgen een aantal mensen van de vzw les Cajoutiers met plezier voor de bediening. Met de opbrengst hiervan sponseren ze het project ‘Les Cajoutiers’ in Senegal (info: www.lescajoutiers.be).

WERELDTALKSHOW
Om 20 uur is er in de theaterzaal een spetterende Wereldtalkshow. De zaal is al vanaf 19:30 uur open met een muzikaal voorprogramma.

De Wereldtalkshow staat onder leiding van Hanne Decoutere (VRT-anker) en Olivier Dewit (Vlaanderen Zingt). Zij ontvangen topgasten die allerlei wetenswaardigheden vertellen over ontwikkelingssamenwerking en Hoeilaart. Er is livemuziek met onder meer percussionist Peter Schneider, bassist PJ in de band van Billie Kawende, zangeres Leki treedt op, er zijn interviews met jongeren die inleefreizen naar het Zuiden hebben gemaakt, er is politieke discussie, er zijn informatieve gesprekjes met lokale bekendheden en nog veel meer. De Wereldtalkshow wordt afgerond met een flitsende kennisquiz.

WERELDDANSCAFÉ
Omstreeks 22 uur barst het Wereldfeest echt goed los met Eric Baranyanka en zijn AFRO LATINO SHOW.

Eigen nummers en calypsocovers, gebracht door topmuzikanten en een rasentertainer. Reggae, rumba, salsa en alle mogelijke afrovariaties worden met maar één doel op het publiek losgelaten: feest! Met The AFRO LATINO SHOW combineert de artistieke duizendpoot Eric Baranyanka het beste uit de Afrikaanse en Latijnse wereld en mixt het tot een swingende cocktail.

Info: Gros-secretariaat, tel. 02 657 05 05, e-mail: gros@hoeilaart.be.