Vandaag de finaledag van "Het Hele Dorp"

vrijdag 05 apr 2013

Vrijdag 5 april - Het Hele Dorp (nieuwe stijl), de wedstrijd tussen Hoeilaartse wijken en verenigingen, is aan zijn 9de editie toe. Hiervoor dagen ze elkaar uit met fysieke en intelligentieproeven.
11 teams zullen dit jaar strijden om de wisselbeker en de overheerlijke spaghettiavond. De ploegen van dit jaar zijn: Just4Fun, ‘t Roth, 5voor12, Voortrekkers, Het Groene Dal, Scouts, Chiro, Oudleiding Chiro, De Blauwe Vinken, Tennis en Dynamo Wijndaal.
De twee eerste etappes van Het hele Dorp zijn ondertussen achter de rug. Vanaf 9 maart moesten de deelnemers om ter snelst de raadsels oplossen van het websitespel.
De drie snelste werden hier de voortrekkers, Just 4 fun en 5 voor 12.
Op de avond van 23 maart vond het voorspel plaats. De teams trokken door Hoeilaart voor een spel dat je het best kan omschrijven als een mix tussen Cluedo en allerlij café spelen.
Dynamo Wijndaal, De Voortrekkers en Oudleiding Chiro bleken in deze proef de besten te zijn.
 
De teams hebben al 40 van de 120 punten op zak. De voorlopige tussenstand ziet er zo uit:
 
1 Voortrekkers 39p
2 't Roth 38p
3 Dynamo 36p
4 Just 4 Fun 34p
5 Chiro 34p
6 5 voor 12 33p
7 Tennis 28p
8 Het Groene Dal 28p
8 De Blauwe Vinken 28p
9 De Scouts 22p
 

ZONDAG 21 APRIL is het dan zover: vanaf 10 uur worden de deelnemers fysisch op de proef gesteld. Om 16.00 uur nemen de teams het tegen elkaar op in het EINDSPEL. Wie zich de eindspelen van de vorige jaren kan herinneren - trouwtrekken, camiontrekken, fietsparcours, bootjesrace, hakkenestafette, .... – weet dat de organisatie zich hier altijd probeert te overtreffen.
De breinen borrelen van nieuwe ideeën en ze geven het geheim nog niet prijs…
 
Later op de avond is er nog de quiz en de prijsuitreiking. Wie wint de quiz en gaat met De Grote Prijs Eric Lauwers lopen? Welke kinderploeg blijkt dit jaar de sterkste? Wie zal er het origineelste spel maken? Gaan de Voortrekkers weer met de wisselbeker lopen en krijgen zij het tweede jaar op rij een spaghettiavond cadeau? Kom gerust eens langs om de sfeer op te snuiven. Want het gaat er vaak hard aan toe. Misschien krijg je wel zin om volgend jaar mee te doen…