Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Valse agenten aan de slag

dinsdag 29 okt 2013

Maandag 28 oktober om 11.53 uur diende de politie van de Druivenstreek tussen te komen in een woning langsheen de Waversesteenweg in Hoeilaart. Een manspersoon belde aan en meldde zich bij de bewoner als een werkman van de watermaatschappij. Hij vroeg of hij mocht nagaan of de watervoorziening in de woning in orde bleek.
De bewoner liet deze persoon binnen om de controle uit te voeren. Plots nadien meldden zich twee andere manspersonen die zich uitgaven voor politieagenten en die op zoek waren naar de werkman van de watermaatschappij. Ze beweerden dat dit een dief was. Verder vroegen de agenten aan de bewoner om na te gaan of er niets binnen verdwenen was. Toen deze niet vlug genoeg reageerde duwden ze hem in de slaapkamer. De gsm en de sleutels werden hem afhandig gemaakt.
 
Beide agenten doorzochten dan de woning. Nadien verlieten ze het pand en spoten ze pepperspray in de hal. De bejaarde bewoner was zodanig verbouwereerd dat hij geen informatie kon geven nopens de daders. Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor het sporenonderzoek.