Toneelgroep Tros speelt "van kwoad no erger"

maandag 11 nov 2013

Maandag 11 november - Op 22, 23 en 24 november 2013 brengt toneelgroep Tros het komische toneelstuk “Van kwoad no erger” van Jeroen Maes. Wegens het grote succes van deze productie in West-Vlaanderen, wordt het toneelstuk nu opgevoerd in Overijse, met een lokale cast. De opvoeringen vinden zoals gewoonlijk plaats in CC Den Blank in Overijse.
Het stuk is een hilarische komedie die het publiek van Overijse wellicht zal bekoren door de grappige inhoud en de typische accenten uit de Druivenstreek die het stuk nog beter tot zijn recht laten komen. Het werd geschreven door Jeroen Maes, die reeds voor Tros “De collega’s” en “Allo Allo” regisseerde. Jeroen regisseert het stuk nu ook voor Overijse en wordt hierin bijgestaan door James Cooke, die de vorige Tros-musicals op zijn actief heeft staan.
 
De komedie wordt opgevoerd door 5 acteurs die al jaren bij Tros spelen: Lex Schwagten in de rol van Etienne, Theo Quintelier in de rol van Franky, Myriam Vandervaeren in de rol van Kelly, Hilde Tastenhoye in de rol van Josiane en Isabelle Hardy in de rol van Jenny.
 
Het toneelstuk raakte bekend omwille van zijn West-Vlaamse voorgeschiedenis. Jeroen Maes schreef het stuk oorspronkelijk in het West-Vlaams voor bekende acteurs uit de toneel- en televisiewereld, met name Peter Bulckaen, Maaike Cafmeyer, Karin Tanghe, Anne Denolf en Jeroen Maes ‘himself’. In oktober 2012 ging het stuk in première in het kusttheater Colisée te Blankenberge en vingen de acteurs een tournee aan tot in maart 2013. In mei 2014 is het stuk weerom te zien met dezelfde professionele acteurs in de Tour van West-Vlaanderen.
 
Intussen is Overijse aan de beurt op 22, 23 en 24 november met een lokale cast en typische accenten uit de Druivenstreek.
 
Het verhaal
 
Het stuk speelt zich af bij Franky en Jenny Dendooven. Een druk bezet koppel, waar op het eerste gezicht geen vuiltje aan de lucht hangt. Althans, zo lijkt het.
Dat het niet zo blijkt te zijn, wordt snel duidelijk wanneer de nieuwe buurman, Etienne Verplancke, op een nogal onchristelijk uur bij Franky en Jenny, zijn nieuwe buren, aanbelt. Hij doet er een vreemde ontdekking waardoor de hele situatie dreigt te ontaarden. Vanaf dan stapelen de misverstanden zich op en gaat het ‘Van kwaad naar erger’. Op een bepaald moment is de situatie ook niet meer te overzien.
 
Speeldata : vrijdag 22 november 2013 om 20u00, zaterdag 23 november 2013 om 20u00 en zondag 24 november 2013 om 15u00
Prijs kaarten : de kaarten voor vrijdag en zaterdag kosten 12 EUR in voorverkoop (14 EUR de dag zelf). Zondag betaalt u 10 EUR in voorverkoop (en 12 EUR de dag zelf).
Bestelling kaarten :
• Online via www.denblank.be
• Bij Jeanine Streulens : Tel. : 02 657 13 48
• Bij Debbie Vanden Neucker : Tel. : 0494 28 24 59 (mail : debbieke118@msn.com)