Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Toneelgroep Reintje levert een topprestatie!

vrijdag 25 apr 2014

Vrijdag 25 april - Zelden zo'n plezante wachtkamer meegemaakt als vanavond. De patiënten van dokter Stern zijn dan ook geen gewone zieken, ze hebben een ernstige tic en wees gerust, tegen het einde van het stuk loop je de kans hun tics over te nemen. Toneelgroep Reintje slaagt er meesterlijk in om dit stuk van Laurent Baffie vorm te geven. De acteurs zitten 100% in hun rol en geven zich helemaal. Het is werkelijk genieten en lachen, het hele stuk door, aan een hels tempo. 
 
Regisseur, Jan Vanderstraeten, is er in geslaagd om een op het eerste zicht statisch gebeuren, hoe kan je anders zes man in een wachtkamer bij de dokter omschrijven, dynamisch en boeiend te maken. Het stuk verliest nooit aan ritme. Niet evident. Er is heel wat zorg besteed aan de karakterregie. De personages zitten prima in hun vel en stijgen boven zichzelf uit. Knap gedaan.
 
Hoeilaarts is in de running als 'Vlaanderens toneelgemeente van het jaar' en deze 'Tic, Tic' is sowieso een troef bij om die titel binnen te halen. Een dikke proficiat is echt op zijn plaats.
 
Je kan deze voorstelling nog bijwonen, morgen zaterdag om 20 uur. Het is een echte aanrader!
 
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Mimi's Optiek op het gemeenteplein of aan de kassa. Er is nog plaats.
 
 
Klik hier voor meer info, de trailer en een interview met de regisseur.
 
Foto's: KarelVA