TC De Jonge Wingerd laat knappe prestaties noteren

maandag 02 jul 2012

Op het traditioneel sterk bezette enkeltornooi van TC Het Zeen Sterrebeek wisten het voorbije weekend drie spelers van De Jonge Wingerd zich te plaatsten voor de finale van hun reeks.
 
Yves Taildeman was in de finale van Enkel Heren 35 2 duidelijk de betere van Filip Laermans. Na de eerste set vrij makkelijk met 6-2 te hebben gewonnen stokte de motor echter in de tweede set met 1-6 verlies tot gevolg. In de derde set herpakte Yves zich en liet met 6-2 er geen twijfel over bestaan wie de titel verdiende.
Hiermee pakte Yves meteen zijn tweede titel van het seizoen na eerdere winst in dezelfde reeks bij TC De Wehzel. Ook in Panorama stond Yves eerder dit jaar in de finale van Enkel Heren 7, maar daar moest hij na 2 spelletjes de strijd staken.
 
In de finale van Enkel Heren 35 3 nam Alain Van Hove met 6-2, 6-1 de maat van Yves Robbens, iets wat vorig jaar in de finale van diezelfde reeks op het eigen tornooi van De Jonge Wingerd niet was gelukt tegen Luc De Wyngaert. Meteen de tweede titel in Alain’s tenniscarriere na een aantal jaren terug deze reeks in Panorama te hebben gewonnen, tegen diezelfde Luc De Wyngaert.
 
Derde finalist van eigen bodem was Jan De Corte in Enkel Heren 45 2, na winst in de halve finale tegen Marc Janssens, de huidige leider in het criterium. Eerder dit jaar won Jan al deze reeks op Tenza en op TC Iris, tegen diezelfde Marc Janssens, en staat hierdoor op een afgescheiden tweede plaats in het criterium. In de finale van Het Zeen bleek Peter Goethals met 6-2, 6-1 echter een maatje groter.
Ook op het tornooi van TC Wilderhof had De Jonge Wingerd met Florian Barbier een finalist. In de reeks Jongens 16 2 bleek Kobe Jong met 6-4, 7-5 echter net iets sterker.
 
Hiermee staat de teller voor TC De Jonge Wingerd dit jaar reeds op 5 enkeltitels en 5 dubbeltitels, een nooit geziene weelde.
Tot slot ook heugelijk nieuws van de Nationale Junior Veteranen ploeg van De Jonge Wingerd. Op bezoek bij RTC Houdinois, nabij La Louvière, lieten zij voor de derde keer op 4 ontmoetingen in deze reeks een 3-3 noteren. Dankzij een beter spelsaldo wonnen zij echter de partij en mogen ze zich nu opmaken voor de eindronde in september.
 
Alain Van Hove en Yves Taildeman poseren na afloop van de prijsuitreiking op Het Zeen met gepaste fierheid voor onze camera.