Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Talentvolle Valentijnavond schot in de roos (fotoalbum + uitslag)

dinsdag 14 feb 2012

Dinsdag 14 februari - Het Lindenhof was gisterenavond mooi gevuld voor de eerste "Avond met Valentijn", een zang- en voordrachtgebeuren met werk van en door Hoeilanders.

Samen met de Bib organiseerde het Davidsfonds deze prijsuitreiking van de "Gedichtenwedstrijd 2011". Uit de meer dan 60 inzendingen had de jury, Rik Verhaeghe, Sven Vercarre en Dorien De Man, 4 schitterende winnaars geselecteerd. Zij brachten fier hun eigen winnend gedicht.
 
Hier de uitslag:
 
Winnaar categorie 8-jarigen: "Lief" van Kato Guns.
Speciale vermelding: "Bib" van Birte Vandervoort
 
Winnaar categorie 9-jarigen: "Zeg computer" van  Dries van Dycke
Speciale vermelding: "Kat" van Gabriële Waucquez
 
Winnaar categorie 10 jarigen: "Soorten dromen" van Alexia Nutter
Speciale vermelding: Milou Goede
 
Winnaar categorie volwassenen: "De bomen rond de kerk" van Jacqueline De Gryse.
Speciale vermelding: "Woordenstroom" van Rein van Gisteren Roger van Dycke droeg de gedichten uit de categorie volwassenen deskundig voor.
 
De winnende liedjes werden op muziek gezet door Veerle Pauly, Willy Vervloet, Koen Mertens, Lukas Masschelin en Jan Van Assche. Na de prijsuitreiking volgde ook nog een programma rond de Hoeilaartse dichter, Marcel Willaert, die in de jaren '20 een schitterende bundel bij elkaar schreef waarin de liefde centraal stond. Deze gedichten werden in 2000 op muziek gezet door Willy Vervloet en Jan Van Assche.
 
Het hele liedjesprogramma werd gebracht door het tienerkoor "Sopraline", met als speciale gasten: Koen Mertens, Lukas Masschelin en Jan Van Assche.
 
De muzikale vormgeving was in handen van Veerle Pauly, Willy Vervloet, Wim Van Assche en Lukas Masschelin.
 
De organisatie wenst vooral ook de leerkrachten te bedanken die de kinderen motiveerden om deel te nemen.  De jury was blij verrast over het hoge niveau van de inzendingen.
 
Deze "Avond met Valentijn" was mooi, gezellig en cultureel hoogstaand. Voor herhaling vatbaar! 

Foto's: Karel VA
 
Download hieronder de winnende gedichten

BijlageGrootte
PDF icon gedichtenwedstrijd 2012 winnaars.pdf50.98 KB