't Is officieel: Hoeilaart is Fair Trade gemeente (fotoalbum)

zondag 03 apr 2011

Met een plezant parkfeest werd vandaag, zondag, de laatste etappe afgelegd in de belangrijke tocht die Hoeilaart de voorbij jaren aflegde om lid te worden van de selecte club gemeenten die het 'Fair Trade' logo (eerlijke handel) mogen plaatsen.
 
De namiddag, georganiseerd door het GROS, werd ingezet met een heuse Vlaamse kermis, ingericht door KAV, de seniorenraad, de gezinsbond, de ouderraad van het Groene Dal en de Oxfamwereldwinkel. De spelletjes die men kon spelen waren zo uitgewerkt dat de helft van de deelnemers, die voor de gelegenheid geen speciaal Belgisch paspoort hadden, met een handicap moesten spelen, om zo het onderscheid tussen Noord en Zuid te illustreren.
 
Na de adequate toespraken en de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd werd het mooie logobord overhandigd wat uiteraard gevierd werd met een glaasje. Voor meer info over de voorwaarden om FAIR TRADE gemeente te worden, klik hier!
 
De bakkerij Linda Vandervaeren had voor de gelegenheid Hoeilaartse Kaastaart gebakken speciaal met Fair Trade en bioproducten en ook daar kon gratis van geproefd worden.Het geheel werd op z'n Cubaans opgeluisterd door "Los Residentes"
 
Klik hier voor wat leuke foto's.