Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Subsidie voor De Kerselaar

donderdag 21 okt 2010

Tijdens de volgende gemeenteraadszitting van 25 oktober 2010 zal gemeenteraadslid Wim Laureys (CD&V) aan zijn collega gemeenteraadsleden vragen om een subsidie toe te kennen aan het bouwfonds van De Kerselaar.(klik 'lees verder')
De Kerselaar is een autonome, kleinschalige residentiele voorziening voor personen met een handicap, gelegen in de naburige gemeente Overijse. Ze biedt opvang, begeleiding en verzorging aan een aantal volwassenen, bij voorkeur uit de druivenstreek. Het gaat hier om personen die omwille van veschillende redenen niet langer thuis of zelfstandig kunnen wonen. Naast een lichte tot ernstige verstandelijke handicap, hebben ze soms ook een fysieke handicap.
 
“De Kerselaar 2010” is een bouwproject dat nieuw woongelegenheid zal verschaffen aan een 36-tal personen met een handicap. Omdat dit bouwproject slechts gedeeltelijk gesubsidieerd wordt door de hogere overheden, moet De Kerselaar zelf instaan voor de werving van de nodige fondsen.
 
Buurgemeente Overijse heeft reeds beslist om een subsidie van 50.000 euro toe te kennen aan De Kerselaar 2010.
 
Gezien het belang van De Kerselaar voor Hoeilaart en de Druivenstreek, waarbij verschillende Hoeilanders als vrijwilliger actief betrokken zijn, is het voorstel om vanuit de gemeente Hoeilaart een aanzienlijke financiële subsidie toe te kennen.
 
Het zou om een subsidiebedrag gaan van 24.000 euro, uit te keren over een periode van 3 jaar. Dit jaarbedrag komt overeen met ongeveel 0,065 % van de jaarlijkse inkomsten die de gemeente Hoeilaart heeft.Of de volledige gemeenteraad dit voostel unaniem zal goedkeuren, dat zien we maandag.