Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Steven Laureys nu officieel ereburger! (video en foto)

zondag 05 feb 2012
play video

Zaterdag 4 februari was er op het gemeentehuis de huldiging met toekenning van het ere-burgerschap aan Hoeilander Steven Laureys.
Steven Laureys is neuroloog en staat als professor aan het hoofd van de Coma Science Group verbonden aan de universiteit van Luik. Hij is een wereldexpert met een internationale faam in zijn werkgebied, namelijk het onderzoek naar hersenactiviteiten bij mensen, meer in het bijzonder bij comapatiënten.
 
Tijdens de plechtige huldiging werd het professionele werk van Steven Laureys toegelicht door professor Dirk De Ridder, als neuroloog verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen.
 
Professor De Ridder benadrukte het belangrijke werk dat Steven en zijn team verrichten en het belang hiervan voor de wetenschap. Daarbij komt dat Steven binnen zijn vakgebied  een uitmuntend expert en algemeen gewaardeerd wordt door zijn collega’s van over de hele wereld.
 
Nadien nam Alain Dragon, buur en goede vriend van Steven, het woord om een beeld te schetsen van het Hoeilaartse leven van Steven. Alain argumenteerde waarom Steven absoluut in aanmerking komt voor het ereburgeschap van Hoeilaart.
 
Na de huldiging en de overhandiging van het geschenk tekende Steven Laureys het Gulden Boek van Hoeilaart en richtte hij dankwoord naar het talrijk aanwezige Hoeilaartse dorpsgenoten.
Steven bedankte iedereen voor deze erkenning en vroeg méér aandacht van iedereen voor het wetenschappelijk onderzoekswerk dat hij, zijn team en andere in België verrichten.
 
De huldiging werd afgesloten met een verzorgde receptie op het gemeentehuis en dit in een echte Hoeilaartse gezellige sfeer.
 
Wie méér informatie wenst over Steven Laureys of zijn professioneel werk en dat van zijn team wenst te volgen kan dit doen via : www.coma.ulg.ac.be