Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Steenbergstraat was ooit een nieuwe straat!

woensdag 12 okt 2011

Woensdag 12 oktober - Niets mooier dan een totaal vernieuwde straat met egaalzwart asfalt en heidepaarse voetpaden. Het mag dan wel miljoenen kosten, het is normaal goed voor tientallen jaren.
Menig bewoner van de Steenbergstraat zal de wenkbrauw gefronst hebben gisteren en vandaag, toen de aannemer met zwaar materieel kwam opdagen om de straat open te breken.
 
Reden van al dat braakwerk is het aanleggen van een extra overstort (bij een volle 'vuilwaterbuis' stroomt het water terug in de 'properwaterbuis') om bij zware onweders (zoals in augustus) het regenwater beter te kunnen opvangen. Er werd ook een grote aquadrain (rooster) geplaatst bij de aansluiting met de Willem Degreefstraat om het sterk stromende water van de helling op te vangen.
 
Aan dit dossier hebben twee studiebureau's gewerkt en geld verdiend: Stabo en Technum, en het dossier werd geviolgd door Aquafin en gesubisieerd door de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij) maar het is pas na een nieuwe hydronautstudie (na het laatste zware onweer) dat de specialisten vaststelden dat er eigenlijk een wachtbekken ontbrak.
 
Veel verantwoordelijkheidsgevoel blijken beide studiebureau's niet te nemen, want dit openbreken van een splinternieuwe straat, komt volledig op kosten van de gemeente.
 En wie garandeert osn dat de studiebureau's ditmaal wel correct gerekend hebben?
 Bij een dergelijke ingreep wordt normaal een volldig stuk straat van een nieuwe asfaltlaag voorzien, maar blijkbaar is gekozen voor een smalle schuine strook zodat dit litteken sterk geaccentueerd wordt. 
Even spijtig is het feit dat zowel Eandis (elektriciteit) als Belgacom (telefoon) het al diverse malen nodig hebben gevonden om de nieuwe voetpaden opnieuw open te breken. Je zou je voor minder vragen stellen.
 
Om het geheel mooi af te sluiten: het verkeer op de Brusselsesteenweg, werd gisteren, door werken ter hoogte van de Jan Lindtstraat omgeleid, via de ...  Steenbergstraat waar er, door devermelde werken aldaar, geen doorkomen aan was.
 
Het was me een dagje gisteren.