Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Scouts verslaan Chiro op de ijsbaan

vrijdag 08 apr 2011

Gisterenavond (07/04/2011) hadden de voortrekkers (oudscouts) van Hoeilaart de ijsbaan Poseidon in Sint-Pieters-Woluwe gereserveerd om ijshockey te spelen. Ze konden genieten van een lekkere fondue in de bar van collega oudscout Raf Walkiers. Voor de derde keer in 6 jaar tijd probeerden de voortrekkers recht te blijven op het ijs en de puk in de goaltjes te schieten.
 
Er was dit jaar echter een klein probleem, er waren slechts 7 voortrekkers op de afspraak. Daarmee kon maar net één ploeg gevormd worden, dus werden een aantal telefoontjes gepleegd om een tweede ploeg samen te stellen. Vier (oud)chiroleden en Stijn Kumps namen de hanschoen op en een uurtje later stonden er 12 spelers op de ijsbaan.
 
De ploeg van de voortrekkers bestond uit: Lander De Saveur, Mehdi Mandil, Bruno Istas, Pieter Muyldermans, Hans Coppens, Benjamin Declercq (1ste helft) en Nico Guns (2de helft).
De ploeg van de chiro bestond uit: Dries Vandervaeren, Sam Vanderstraeten, Martijn Kayaert, Maarten Coosemans, Stijn Kumps, Nico Guns (1ste helft) en Benjamin Declercq (2de helft)
 
De voortrekkers maakten in de beginfase handig gebruik van de ervaring die ze de afgelopen jaren al opdeden op de ijsbaan. De chiro keek al snel op tegen een aanzienlijke achterstand, maar kwamen in de tweede helft steeds beter opzetten dankzij hun betere fysieke paraatheid. Na een uur en een kwart werd de wedstrijd beëindigd bij een 14-10 stand in het voordeel van de voortrekkers.
 
IJshockey is bijzonder intens en vermoeiend en tijdens de tweede helft bleek dat de voortrekkers hun conditie wat moeten bijwerken indien er een terugwedstrijd zou komen. Raf Walkiers vertelde ons tijdens het welgekomen pintje en de nabespreking achteraf dat het in de toekomst moeilijker wordt om de ijsbaan nog volledig af te huren. Hopelijk kan hij ons in de volgende jaren toch nog eens een plezier doen met een leuke avond zoals gisteren.
 
Bedankt aan Raf en aan alle spelers. (verslag van Pieter Muyldermans)