Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

"Reus" en andere "vertelsels"

woensdag 13 jun 2012

Woensdag 13 juni - Eind juni verhuist de bib terug naar het gemeenschapscentrum Felix Sohie. Twee dagen voor de feestelijke opening, op donderdagavond 28 juni, wordt dit al gevierd met twee unieke vertelwandelingen.
 
REUS
Om 19 uur vertrekt de gezinswandeling Reus. Heb je je ook altijd al afgevraagd hoe het komt dat er in Hoeilaart zoveel bergen zijn? Dan moet je zeker mee. Onderweg krijg je te horen hoe het dorp ontstaan is en waarom het voor ongeoefende fietsers hier lelijk kan tegenvallen. Maar pas op! Deze verhalen bevatten een behoorlijke portie mysterie en fantasie. Ze zijn zelfs spookachtig, boosaardig, griezelig, brrrrrr! Dus niet voor watjes. (deze verhalen zijn van de hand van Johan Vanloo) 
VERTELSELS
De grote mensen, die niet tegen al die spanning kunnen en het liever bij de feiten houden, kiezen daarom beter voor de wandeling van 20 uur. Zij krijgen een assortiment van de meest uiteenlopende, verrassende, spraakmakende (althans toendertijd) of net geheimgehouden verhalen uit de dorpsgeschiedenis, speciaal voor de gelegenheid opgedoken uit het gemeentearchief en verteld door mensen van hier. (deze verhalen zijn van de hand van Jan Van Assche) 
Elke wandeling duurt een uur en eindigt met een welkomstdrankje in de nieuwe bib. Inschrijven is gratis maar noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt. Info en inschrijven: tel. 02 657 17 44, e-mail: bib@hoeilaart.be.