Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Radio Zoniënpionier plots overleden

maandag 23 aug 2010

Vorige week dinsdag overleed plots en totaal onverwacht Jean-Paul Ceuppens, bij de Radio Zoniënluisteraars beter bekend als Pol Beukenoot, de programmamaker die mee aan de basis lag van het grote succes van de lokale zender die van 1980 tot 1998 bijzonder populair was in de druivenstreek.   

In memoriam 

Pol was er van in het begin bij, eerst op zaterdagavond met het programma “Samen onder de douche” en daarna vooral op zondagnamiddag met zijn programma “De Zondagdruif" waarin hij het kruim van de Vlaamse showwereld ontving en ook de vele rechtstreekse reportages van de sportverslaggevers aan elkaar praatte. Pol was in de eerste plaats een ontzettend groot muziekkenner en –liefhebber, een levende popencyclopedie die als de beste een gevarieerd muziekprogramma kon samenstellen en presenteren voor een breed publiek.Bij Radio Zoniën vond Pol de realisatie van zijn grote droom: succesvol radio maken voor een groot publiek.  Zonder Pol Beukenoot zou Radio Zoniën nooit zo populair geworden zijn.

18 jaar lang was hij elk weekend meer dan 4 uur rechtstreeks in de eter, altijd goedgeluimd, nooit te laat of afwezig, altijd prima voorbereid en met een orde waar we allemaal jaloers op waren. Radio maken was het liefste wat hij deed, geen inspanning was hem te veel: een rots in de branding, de ideale medewerker.Heel die periode was Radio Zoniën  één grote familie, een grote vriendenkring. Pol was één van de pioniers en peilers waarop iedereen altijd kon rekenen: een vakman, oprecht en dienstvaardig.
58 jaar is Pol geworden, veel te jong natuurlijk, en hij laat een echtgenote en een dochtertje achter. In naam van alle medewerkers en zonder twijfel ook in naam van alle luisteraars die duizenden uren genoten hebben van zijn radioprogramma, willen wij hen ons medeleven betuigen en hen sterkte toewensen in dit moment van groot verdriet. Pol was een bijzonder man met meer talenten dan de wereld van hem verwachtte.Het is een grote eer vandaag te mogen schrijven dat ik met hem al die jaren nauw heb mogen samenwerken. 

Jan Van Assche Stichter-voorzitter Radio Zoniën