Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Pittige gemeenteraad bespreekt parkeerverbod Wijndaalstraat

dinsdag 28 feb 2012

Dinsdag 28 maart - Veel volk gisteren op de gemeenteraad. Enkele bewoners van de Wijndaalstraat deelden aan de ingang van de raadszaal een brief uit waarin gevraagd werd eerst met hen te overleggen, alvorens een beslissing te nemen aangaande de Wijndaalstraat. 
 
Gesteund door deze bewoners heeft raadslid Alain Borreman een pleidooi gehouden voor het opheffen van het parkeerverbod dat in de omliggende straten was ingevoerd wegens de werken in de Brusselsesteenweg.  
 
"Daar waar iedereen pleit voor maatregelen om automobilisten te ontraden door Hoeilaart, via sluikwegen, naar de Ring te rijden, doet het gemeentebestuur nu het tegenovergesteld. Men maakt van de Wijndaalstraat en de Steenbergstraat echte autostrades, speciaal voor het sluikverkeer. Ook de verkeersveiligheid gaat er op achteruit, want de auto’s razen nu aan 70, 80 km/h door deze straten.
 
Het argument dat men 's morgens moeilijk in tegengestelde richting richting centrum kon rijden, houdt geen steek: wat is belangrijker, een automobilist die daar misschien 5 minuten moet wachten, of de levenskwaliteit van ganse straten? Het Bestuur beseft waarschijnlijk niet ten volle wat men, buiten het permanent ongemak, de mensen aandoet met zo’n parkeerverbod. Eén voorbeeld: wat met de mensen die verzorging nodig hebben? Waar moet de dokter of de verpleging parkeren?
 
Ook het plan om door middel van onderbroken lijnen een deel van de Wijndaalstraat permanent parkeervrij te maken, kon op geen begrip van de bewoners rekenen." opperde Alain Borreman.
 
Raadslid Jan Van Assche betreurde nogmaals dat, alhoewel herhaaldelijk gevraagd en noodzakelijk, rond deze omleiding geen verkeerscommissie gehouden werd, waarop deze kwestie had kunnen besproken worden, voor de werken begonnen. Marc Vanderlinden, voorzitter van zowel de gemeenteraad als van de verkeerscommissie, meldde dat deze in maart zou bijeengeroepen worden maar kon, net als tijdens de vorige gemeenteraad, nog geen datum geven. Raadslid Van Assche kwam tijdens de vragenronde nogmaals terug op dit punt en noemde de verkeersmaatregelen compleet buiten proportie, overdreven en absoluut niet nodig".
 
Schepen Van Horenbeke, bevoegd voor mobiliteit, argumenteerde dat er over deze omleiding ernstig was nagedacht en dat er eventueel wijzigingen kunnen komen tijdens de komende weken. Zo zou in de Wijndaalstraat vanaf volgende week enkel nog een parkeerverbod gelden en zou stationneren dus opnieuw toegelaten worden.
 
De vraag van de bewoners om eerst geraadpleegd te worden, alvorens over de inrichting van hun straat te beslissen, legde de meerderheid naast zich neer. Het besluit tot schilderen van verscheidene onderbroken witte lijnen, werd gestemd en goedgekeurd.