Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Passie voor parfum! Lieven Debrauwer vertelt.

donderdag 27 mrt 2014

Velen kennen Lieven Debrauwer als regisseur en cineast (Pauline & Paulette, Confituur …) , maar alleen intimi weten dat hij een echte passie heeft voor parfum! Hij heeft ene privé-collectie van om en bij de 500 parfumflacons, een keuze uit 130 parfums en een arsenaal aan kennis. Hij vertelt met heel veel passie en nog meer liefde over zijn favoriete geurende onderwerp, nu donderdag 4 april in het GC Felix Sohie om 20 uur.
 
Zo zocht hij flacons in de Parijse boetieks of op markten, hoorde verhalen in parfumhuizen en ontdekte tal van boeiende mythes en legendes, anektdotes en schokkende feiten ... Over het ontstaan van parfums, flacons, neuzen, waarom parfums van naam moesten veranderen ... Legandarische Hollywoodsterren en hun 'grillen' ...
 
Welke natuurlijke grondstof is kostbaarder dan goud? Waar en hoe kan je parfum het beste bewaren? Wat als je na 5 parfums het verschil niet meer ruikt?  Wat is een flacon 'abeille'? Een flacon 'goutte'? Wat was het duurste parfum ter wereld? Hoe ontstond Liu van Guerlain? Waarom veranderen parfums?
 
Lieven Debrauwer komt op uitnodiging van het Davidsfonds naar Hoeilaart om al deze vragen te beantwoorden. Na de voordracht kunnen ook parfums getest worden.
 Kaarten: GC Felix Sohie of de avond zelf
Info: Mia Soret 02 657 07 68
 
Organisatie: Davidsfonds Hoeilaart