Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Oud-Hoeilander wint Nationale Trofee voor Sportverdienste

donderdag 18 nov 2010

De Nationale Trofee voor Sportverdienste 2010 is donderdagnamiddag toegekend aan de wereldkampioen Jumping: Philippe Le Jeune. Zoals we reeds meldden, was Philippe jarenlang inwoner van onze gemeente. Hij woonde in de Willem Eggerickxstraat, rechtover het gemeentehuis.
 
Naast Le Jeune was ook Kevin Borlée, Europees kampioen op de 400 m, grote kanshebber.
 
De jury loofde Le Jeune voor de moeilijke manier waarop hij zijn carrière heeft opgebouwd en hoe hij het tot aan de top heeft gebracht. Als ruiter leidde hij diverse paarden op die daarna verkocht werden en het tot de Olympische Spelen schopten. Als hij zijn huidige paard kan behouden, maakt hij een grote kans om in 2012 zelf te gaan voor een medaille tijdens de Olympische Spelen te Londen.
 
Hoeilander.be wenst onze oud-Hoeilander in ieder geval een dikke proficiat.