Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Opnieuw cannabisplantages ontmanteld (update)

woensdag 11 jul 2012

Woensdag 11 juli - Een anonieme patrouille van de politiezone Druivenstreek merkte dinsdag 10 juni omstreeks 15.00 u een VW Golf met Nederlandse nummerplaat en twee inzittenden op dat het niet te nauw nam met de verkeersregels.
Het voertuig werd een tijd gevolgd vanaf Jezus-Eik en staande gehouden in Hoeilaart voor controle.
 
In de wagen werd een kleine hoeveelheid marihuana aangetroffen maar ook informatie over het kweken van cannabisplantjes en een aantal foto’s van een woning in de Zuidlaan in Hoeilaart.
De politie trof bij controle op dit adres nog 4 andere personen aan.
Bij de huiszoeking die er op volgde werden 288 cannabisplantjes ontdekt en materiaal nodig voor de kweek ervan. Tevens bleken de aanwezigen ook gebruik te maken van een voertuig Dodge Ram met Amerikaanse nummerplaat.

Tijdens het verder onderzoek kwam aan het licht dat zij ook nog gebruik maakten van een tweede woning gelegen langsheen de Sterrenlaan in Hoeilaart.
Ook daar werden 170 cannabisplantjes aangetroffen, samen met een installatie nodig voor de kweek ervan.
De leeftijd van de betrokkenen schommelt van 23 tot 58 jaar. Het gaat om 2 Belgen, 1 Noor, 2 Serviërs en 1 Kroatiër.
 
Zij werden allen aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket in Brussel.
Alle plantjes en kweekmateriaal werd samen met de twee voertuigen in beslag genomen.
 
Het was van januari 2011 geleden dat in Hoeilaart nog een plantage werd opgedoekt.