Nooduitgang Sohiecentrum leidt nergens naar!

maandag 08 okt 2012

Maandag 8 oktober - Drie maanden geleden werd het nieuwe Felix Sohiecentrum officieel geopend. Sinds enkele weken beginnen er meer en meer activiteiten door te gaan. Zo was er vrijdag de modeshow van Boetiek Nele en zaterdag de Werelddag van het GROS.Wie in de theaterzaal zit, ziet de aanduidingslichten voor NOODUITGANG duidelijk hangen, aan de rechterkant voor het podium.  Wij gingen een kijkje nemen aan de andere kant van de nooddeur en tot onze grote verbazing geeft deze deur niet uit op een veilige evacuatieweg, maar op een hoopje onkruidgewassen  en puin.
Je durft je haast niet voorstellen tot welke drama's dit in geval van paniek zou kunnen leiden. Onverantwoord!
 
Er was dit weekend trouwens nog meer fout. Het huishoudelijk reglement van het Felix Sohiecentrum stipuleert zeer duidelijk dat activiteiten in het centrum enkel in het Nederlands mogen doorgaan en dat ook promotie voor activiteiten enkel in onze moedertaal mag gebeuren.
Dat was buiten de modeshow van vrijdagavond gerekend die, en de uitnodiging en haar modeshow zelf, in het Nederlands en het Frans bracht. De organisator was nochthans zeer goed op de hoogte van het reglement. Ook het gemeentebestuur was op de hoogte, de burgemeester was zelfs eregast en deed de inleidende speech.
Het gemak waarmee dit reglement met de voeten getreden wordt, doet toch wel vragen stellen. Wordt dit de nieuwe regel?