Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Nobelprijs voor een Hoeilander ?

zaterdag 28 aug 2010

Misschien maakt binnenkort voor het eerst een rasechte Hoeilander kans op de Nobelprijs. Niemand minder dan professor neurologie Steven Laureys wordt immers wereldwijd erkend voor zijn baanbrekend onderzoekswerk binnen het domein van de neurologie.
Steven liep school in de inmiddels opgedoekte gemeenteschool van Hoeilaart, in de klassen van het Felix Sohiecentrum dat binnenkort wordt afgebroken.
Zijn vader was de alom bekende en gewaardeerde “Willy van de autobanden” die zijn zaak had op de Brusselsesteenweg te Hoeilaart. Menige automobilist uit Hoeilaart heeft jaren beroep gedaan op de hulp en goedheid van Willy.
De moeder van Steven, is ook geen onbekend. Jarenlang heeft ze in het centrum van onze gemeente de kinderkledingboetiek “Steven” uitgebaat. Niet toevallig noemde ze haar winkel naar haar zoon Steven.
Steven woont nu in de omgeving van zijn werkplaats, de Luikse universiteit, waar hij aan het hoofd staat van de Coma Science Group.
In het de Randkrant van september 2010, het maandblad voor de inwoners van de Vlaamse Rand, kan je een interview met Steven lezen.
Misschien wordt hij binnenkort ook ereburger van Hoeilaart. Wie weet.