Nieuwe vereniging 'Samen voor…" oogst eerste succes (fotoalbum)

zondag 09 mrt 2014

Zaterdag 8 maart - Het gebeurt niet zo vaak, de geboorte van een nieuwe vereniging. Gistereavond werd "Samen voor ..." boven de doopvont gehouden. Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag werd in de cafetaria van het GC Felix Sohie een feestje gebouwd en er kwam heelwat volk opdagen. Iedereen kon genieten van lekkere hapjes, een drankje, een optreden van de dansgroep Soulstep en het duo Silien.
 
Marie-Paule Bockstal lichtte in haar toespraak een tipje van de sluier op en vertelde wat de bedoeling was van "Samen voor ...": 
 
Samen Voor is een vereniging die mensen in en rond Hoeilaart opnieuw wil samen brengen, om elkaar beter te leren kennen door elkaar te ontmoeten rond thema’s die ons binden. En dit altijd in een ontspannen en open sfeer waar we het aangename aan het praktische koppelen. Vanavond doen we het met muziek, een hapje en een tapje, maar we denken zeker ook aan barbeques, een feestje of andere leuke ideeën. En voor die ideeën rekenen we ook op jullie. Samen Voor is namelijk een horizontale beweging en staat open voor iedereen om ideeën aan te brengen en zaken te organiseren.
 
Samen Voor bestaat immers uit een kerngroep, die open staat om samen met wie dat wil activiteiten op poten te zetten om mensen samen te brengen. Samen Voor Kinderen, Samen Voor Solidariteit, Samen Voor Leefbaar wonen in Hoeilaart, het zijn maar een paar voorbeelden van ideeën waar wij over nadenken, maar jullie denken misschien aan andere zaken die de moeite zijn om samen voor te komen.
 
Mia, Viviane, Veria, Bodil, Brenda en Marie-Paule, de initiatiefneemsters, zijn in ieder geval ambitieus. De volgende maanden komen er zeker nieuwe initiatieven. Hoe meer activiteiten, hoe meer vreugde
 
Hoeilander.be wenst "Samen voor …" in ieder geval veel succes!

BijlageGrootte
PDF icon Samen voor … toespraak.pdf40.47 KB