Nieuwe karateclub in de kyokushinstijl.

donderdag 05 apr 2012

Na de paasvakantie opent er een nieuwe karateclub in Hoeilaart. Ryo Dojo, de eerste Kyokushinclub in de streek. De oprichters zijn Dave Geentjens, Ineke Vanobbergen, Roby Guns en Tery Van Dongen.
Dave Geentjens is de trainer en leerde de Kyokushin karatestijl in Sutani Dojo in Brasschaat. Hij beoefent de sport al bijna 30 jaar en behaalde in februari 2011 zijn derde dan zwarte gordel. Dat maakte hem ‘sensei’.
 
Vorig jaar verhuisde hij naar de druivenstreek en ontdekte hij dat Kyokushin karate hier nog niet bestond. Daarom besloot hij een eigen club op te starten.
Wat is Kyokushin nu juist? Het is een stroming in de karate waarbij je met volle impact fysiek contact maakt met je tegenstander. Je mag elkaar daarbij niet in het gezicht slaan. Respect voor elkaar en samenwerking zijn de basisfundamenten van deze school. ‘Kyoku-shin-kai’ betekent dan ook ‘de uiterste waarheid door samenwerking’.
 
Ryo Dojo start met 10 proeflessen
Waar?
Sporthal Hoeilaart: spiegelzaal
Wanneer?
Elke vrijdag van 21u tot 22u30 vanaf de paasvakantie tot aan de zomervakantie. Eerste les: 20 april.
Prijs?
35 euro (verzekering inbegrepen), je kan je via de website www.ryodojo.be inschrijven door een account aan te maken (dat kan zelfs via je facebook account) en dan te gaan naar “lid worden”
Wat neem je mee?
Sportkledij en douchegerief
Waar moet je op letten?
Goede lichaamshygiëne, kort geknipte nagels, geen sieraden
Wat?
 
Het is de bedoeling dat we je tijdens deze proeflessen de eerste stappen leren in het Kyokushin Karate. Je zal een introductie krijgen in conditietraining, techniektraining, gevechtstraining, zelfverdediging en lenigheid.
Op het einde van de reeks heb je de mogelijkheid om een examen af te leggen voor je eerste gordel.
 
Meer info?
www.ryodojo.be of info@ryodojo.be