Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

N-VA en CD&V fractie vragen externe doorlichting rusthuis

dinsdag 16 nov 2010

Dit is een persbericht van de NV-A en CD&V fractie van de OCMW raad:
 
Het Hoeilaarts rusthuis is er altijd één geweest om fier op te zijn. Niet op zijn minst door de inzet van het personeel en de vrijwilligers. Niemand kan echter ontkennen dat er de laatste tijd problemen opduiken. 
 
We zien onder andere dat de dagprijs steeds verhoogd wordt, nu al 55€ per dag. Hiermee is ons rusthuis één van de duurste ocmw-rusthuizen van Vlaanderen geworden.  En eigenaardig genoeg maakt men jaarlijks méér en méér verlies. Vorig jaar méér dan 600.000€, dit jaar nog meer.   We stellen vast dat er ook personeelsproblemen zijn. Dit komt o.a. door de opening van de nieuwe vleugel, de omvorming van een rusthuis naar een woon- en zorgcentrum en de daarbij horende reorganisatie. 
 
De voorbereiding van deze uitbreiding en omvorming verliep niet optimaal. Het personeel en ook de vrijwilligers vinden vandaag in de nieuwe structuren hun draai niet.
 
 
Daarom hebben de CD&V en de N-VA fractie op de OCMW-raad van 15/11 gevraagd dat de werking en het beleid van het rusthuis door een extern adviesbureau zou doorgelicht worden. Op basis van dit onderzoek kunnen we verbeteringen voorstellen en doorvoeren alsook de  werking optimaliseren. Zowel de residenten, hun families en het voltallig personeel hebben immers recht op een rusthuis waar het prettig en aangenaam is om te wonen, te verblijven en te werken.
 
Voor de CD&V: Marc Beelen, OCMW-raadslid (fractieleider)Alain Borreman, GemeenteraadslidVoor de N-VA: Luc Menu , OCMW-raadslid