Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Met Vrouwenbond ’t Eekhoorntje op daguitstap

woensdag 03 nov 2010

Op 18 oktober 2010 vertrokken de leden van de vrouwenbond ’t Eekhoorntje op daguitstap.
De bus vertrok om 7u30 vanop het gemeenteplein richting Hollandse grens. Na een eerste tussenstop in de Kaasboerin, reden we verder onder een stralende zon richting Nederland, meer bepaald naar Moergestel, een landelijk gebied in het land van de Hilver. Hier brachten we een bezoek aan een palingkwekerij en –rokerij.
We werden er zeer hartelijk en warm ontvangen met een drankje in een mooie blokhut. Hier kregen we een zeer deskundige uitleg over de werking van het familiebedrijf.
De zeer kleine aaltjes, ter grootte van een lucifer, worden aangekocht om vervolgens in, voortdurend gezuiverd water en voorzien van zuurstof, in grote bakken gekweekt te worden. Om de drie maanden worden ze, naargelang de grootte, herverdeeld in bakken. Na ongeveer 2 jaar zijn ze volwassen en zo’n 150 cm lang.
Tijdens het bezoek kregen we een zeer uitgebreide uitleg over het volledig rookproces van de paling. Nadien hadden we de gelegenheid om van deze delicatesse te proeven en om natuurlijk een voorraad in te slaan.
Na het lekkere middagmaal vertrok de bus naar Maasmechelen Village Outlet Shopping. Iedereen was vrij om de talrijke winkels te bezoeken. Je kon natuurlijk ook in één van de vele tavernes een lekker kopje koffie gaan drinken.
Omstreeks 18u was het tijd om terug te keren naar Hoeilaart.
 
Wens je kennis te maken met onze vereniging, kom dan gerust eens langs op onze maandelijkse bijeenkomst. Onze volgende bijeenkomst is op 15 november 2010 om 15u in De Koldam te Hoeilaart.
 
Verslag : Marie-Paule De Lil.