Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

VANAVOND! Met de RED STAR LINE naar Amerika (lezing)

maandag 14 okt 2013

Het is 1906. In Europa is de sociaal-economische toestand voor een groot deel van de bevolking ronduit miserabel. Emigreren naar de Verenigde Staten van Amerika lijkt voor velen de enige uitweg uit hun ellende. In Antwerpen draait de rederij Red Star Line op volle toeren. Vlaamse, maar ook Oost-Europese en Joodse mensen vertrekken als landverhuizers vanuit de Scheldestad naar de States. Auteur Alex Van Haecke evoceert het verhaal van de emigratie naar de Verenigde Staten van Amerika, begin vorige eeuw, via de schepen van de toen succesvolle rederij Red Star Line.
Hij vertelt het verhaal via enkele prototypes van landverhuizers. Waarom wilden ze emigreren en hoe ging dat in zijn werk?

Donderdag 17 oktober 2013 om 20 uur - GC Felix Sohie
Organisatie: Davidsfonds Hoeilaart

Logistiek: Hoeilander.be