Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

In memoriam Jef De Rudder (+ interview uit radioarchief Radio Zoniën)

zaterdag 31 aug 2013

Zaterdag 31 augustus - Deze voormiddag hebben we massaal afscheid genomen van Jef De Rudder, 89 jaar oud, door de Hoeilanders vooral gekend als "Jef van 't school", de volkse figuur met een gouden hart, vol humor.Jef is heengegaan zoals hij geleefd heeft: heel rustig, zonder grote woorden hield zijn hart dinsdagmorgen op met kloppen. 
 
In gedachten horen wij de schoolbel die Jef van 't school zoveel jaren liet rinkelen.  Een groot deel van de Hoeilaartse gemeenschap heeft Jef, als kind, van heel dichtbij gekend, hij was immers ontegensprekelijk verbonden met de oude gemeenteschool, de kinderen, de leerkrachten, de ouders ... en dit ruim zestig jaar. 
 
Jef was vriend van iedereen: als werknemer aan de gemeente, als collega-vriend van jaren, maar vooral was hij, samen met zijn echtgenote Jeanne, waarvan wij vorig jaar afscheid namen, hoofd van een warm en groot gezin van tien kinderen waarop hij apetrots was.
 
Hij was een goed man, vader, grootvader en overgrootvader, vriend en behulpzame dorpsgenoot die niet verlegen was om een grap. Niemand was veilig voor zijn fratsen. Niet zijn familie, niet zijn  vrienden, niet zijn collega's op de gemeente, niet het schepencollege, niet de politie ..., maar altijd met dit voor ogen: niemand te kwetsen. De vele anekdotes zullen nog lang weerklinken als eerbetoon aan een man die als levenswijsheid meedroeg alles niet te ernstig te nemen, in de eerste plaats niet jezelf.
 
Vandaag prijkt Jef op de affiche van het komende Druivenfestival. Het is een mooi eerbetoon aan een fijne Hoeilander die op zijn manier, en ook via zijn vele kinderen en kleinkinderen, heeft meegebouwd aan een Hoeilaart dat anders is dan de rest van de wereld.Met Jef verliezen we een 'instituut' maar hij leeft duidelijk en actief verder in wat zijn groot gezin vandaag nog elke dag bijdraagt aan onze dorpsgemeenschap.
 
Hoeilander.be wenst de familie veel sterkte toe in deze moeilijke dagen en ook troost in de dankbaarheid dat Jef zolang onder ons is geweest.
 
 
Uit het archief van Radio Zoniën (klik hier) 
Eind 1980 was Jef te gast bij Radio Zoniën. Gastheer Jan Vanderstraeten nodigde in die tijd tal van bekende Hoeilanders uit in het programma "een uur bij uw gebuur". Uiteraard mocht Jef toen niet ontbreken. Deze uitzending werd een kleine 33 jaar geleden uitgezonden. Veel luisterplezier!