Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

In memoriam Jaysem Hamed

zaterdag 30 aug 2014

Zaterdag 30 augustus – Deze voormiddag heeft Hoeilaart afscheid genomen van Jaysem Hamed. In een massaal bijgewoonde en vaak zeer emotionele uitvaartplechtigheid in de Sint-Clemenskerk, brachten familie en honderden vrienden de laatste eer aan een sympathieke jongeman van negentien jaar die vorige zaterdag totaal onverwacht uit het leven stapte.  
Hoeilaart leerde Jaysem kennen via het Kinderdorp. Zeer snel integreerde hij in het Hoeilaartse verenigingsleven waar hij een heel graag geziene gast was die met groot enthousiasme meebouwde aan o.a. de jeugdwerking van voetbalclub ERCH. Hij trainde er de kleinsten en was een zeer geliefde trainer met een grote verantwoordelijkheidszin . Jaysem was ook top als monitor bij de gemeentelijke speelpleinen en sportkampen, de vele voetbalstages …
 
Dit nieuwe voetbalseizoen had hem een nieuwe uitdaging gegeven, als kapitein van de tweede ploeg van ERCH in 4de provinciale. Voetbal was zijn leven.
Door zijn moeilijke gezinssituatie ging Jaysems leven niet altijd over een leien dakje. Wij kenden wij hem als een vrolijke, vriendelijke en blijgezinde jongen die altijd tijd nam voor zijn vrienden en troost bood waar nodig. Een positieve kerel! Blijkbaar school achter die brede glimlach een diep verdriet.
 
De vraag die al een week bij iedereen die hem kende door het hoofd spookt, is: “waarom”? Niemand heeft dit zien aankomen. Geen enkel probleem had zo groot mogen zijn dat het tot dit drama leidde.  Verschillende Hoeilanders stonden steeds klaar om hem te helpen, zo vaak als nodig en altijd met plezier, ook de voorbije dagen, maar ditmaal bleek het water te diep.
 
Jaycem heeft er zelf voor gekozen een punt te zetten achter een levensverhaal waarin zovelen met hem heel wat mooie en onvergetelijke momenten hebben meegemaakt. Als er één gevoel iedereen over die droefheid heen kan tillen en kan helpen dit afscheid te verwerken, al zal dat tijd vragen, dan is het dankbaarheid. Dankbaarheid voor zijn enthousiasme en inzet, dankbaarheid voor zijn vriendschap, dankbaarheid omdat hij onder ons was.
 
Jaycem zijn gevecht met de wereld is nu voorbij. Hopelijk heeft hij rust gevonden.
 
Shayker en Yashin, sterkte.
 
Graag willen wij nog een woordje schrijven over de mooie en sterke wijze waarop Johan Vanloo en Jacqueline Brenart, vanuit de Sint-Clemensparochie, deze uitvaartplechtigheid geleid hebben.  Onze oprechte bewondering!
Het woord van troost dat Johan tot alle aanwezigen richtte maar vooral tot de honderden jongeren in de kerk, was zo hartverwarmend en zingevend, dat wij het graag bij dit artikel voegen. Je kan de tekst hieronder downloaden.
 
 
Dringend nood aan een gesprek? Bel 1813 (de zelfmoordlijn)