Meer dan geslaagde opening Felix Sohiecentrum (fotoalbum)

zondag 01 jul 2012

Zondag 1 juli - Mede dankzij het droomweer, maar vooral door de grote belangstelling van de honderden Hoeilanders, werd de officiële opening van het Felix Sohiecentrum een dag om niet snel te vergeten. Het begon al om 11 uur met de noodzakelijke toespraken en het lintjesknippen om dan in de namiddag open te barsten tot een echt volksfeest waar tal van Hoeilaartse verenigingen aan meewerkten. Muzikale acts als "'t Schoon Vertier", "Katrekaar", "Swing Shift Band", "Winston Wutu" en de "Voorlaatste Showband" zorgden tot laat in de avond voor een zomerse en feestelijke stemming.
Ook de BIB werd overrompeld door nieuwsgierige en hopelijk ook veel toekomstige klanten. 
De seniorenraad en de Kiwani's laafden de dorstigen en spijsden de hongerigen.
 
Een ontroerdend moment was de postume hulde aan Roeland Van Raemdonck, de toenmalige voorzitter van het Felix Sohiecentrum die in 2006, samen met Patrick Demaerschalk, op dat ogenblk schepen van  Cultuur, en de cultuurverenigingen, werk maakte van de visienota die aan de basis lag van deze nieuwe cultuurinfrastructuur waar heel wat Hoeilanders zich gisteren aan vergaapten. De weduwe van Roeland kreeg een mooie ruiker bloemen en een stevig applaus.
 
Deze belangrijke investering, de burgemeester vermeldde in zijn toespraak de som van 8,5 miljoen EURO, ziet er best mooi uit en wordt voor de verenigingen een unieke locatie om hun werking verder en vooral succesvol uit te bouwen. 
Dit gloednieuwe Felix Sohiecentrum kan door hun dynamiek en een sterk gemeentelijk cultuurbeleid uitgroeien tot een echte ontmoetingsplaats voor de Hoeilaartse gemeenschap.
 
Wij onthouden ook uit de toespraak van huidig voorzitter, Pieter Muyldermans, de belofte om in het volledig centrum een "WIFI" draadloos Internet te installeren, wat voor elk nieuw en modern openbaar gebouw een absolute evidentie moet zijn. Een prima idee!
  
Klaar is dit centrum vandaag nog niet helemaal. Er zal de volgende maanden nog hard moeten gewerkt worden aan de detailafwerking en de buitenomgeving. De keuken naast de gezellige en stijlvolle cafetaria is voorzien voor augustus. De tribune in de theaterzaal komt er ten vroegste begin oktober.
 
Het nieuwe cultuurseizoen ziet er alvast veelbelovend uit en hopelijk vinden heel wat Hoeilanders de weg naar al die boeiende activiteiten. Voor ons kan het in ieder geval niet snel genoeg beginnen.