Maak kennis met de zelfbediening in de nieuwe BIB - bibnieuws (video)

maandag 02 jul 2012
play video

Maandag 2 juli - Bang van zelfbediening ??? Niet nodig! Het is kinderspel. Bekijk het filmpje.   En om je helemaal te overtuigen: tijdens de Opendeur van voorbije zaterdag hebben 200 klanten nagenoeg 900 materialen ontleend en bijna evenveel ingenomen. Allemaal via de zelfbedieningsbalies. En zonder noemenswaardige problemen.
Bovendien, tot eind augustus begeleiden onze jobstudenten Hanna en Josef de klanten zodat ze snel vertrouwd zijn met deze nieuwe technologie.
 

Personeelswissel
 
Eind deze week verlaat Marjon De Ridder het bibteam. Het voorbije jaar heeft ze met haar rijke ervaring als leerkracht de scholenwerking op een hoger niveau getild. Ze nam de woensdagnamiddag voor haar rekening, organiseerde zowel thematafeltjes als een succesvolle Jeugdboekendag, en was een onmisbare pion in de hectische maanden van de overgang naar de nieuwe bib. Deze ervaring zal haar goed van pas komen op haar nieuwe werkstek. Marjon wordt bibliothecaris in haar thuisgemeente Affligem, waar ze ook een nieuwe bib mag vorm geven. Succes, Marjon. We zullen haar enthousiasme en educatieve inbreng niet gauw vergeten.
 
Hilde Hooghe neemt de taken van Marjon over. Hilde liep in het voorjaar 3 weken stage in onze bib in het kader van de bibliotheekschool. Ze heeft dan al getoond dat ze een even gedreven bibdame wordt die ongetwijfeld snel haar plekje in onze bib zal veroveren. Welkom, Hilde.
 
Nog even herinneren
 
Tijdens de zomerperiode mag je per lenerskaart 10 stuks ontlenen. De uitleentermijn is voor boeken en dvd’s 5 weken. Als je de termijn verlengd, komen er 3 weken bij.
 
Voortaan kan je ook met je e-ID ontleningen doen. Eenmaal deze geregistreerd werd aan de infobalie, welteverstaan.
 
Ook online komt je e-ID van pas: bij het aanmelden kan je kiezen tussen het lenersnummer (van je bibkaart) op het rijksregisternummer (van je e-ID).