Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Leer eens joggen of Nordic walken

dinsdag 14 feb 2012
play video

Geen excuses meer om de goede voornemens bij het begin van het volgende jaar in de kast te laten liggen.  Ook in 2012 biedt het Zoniën Athletics Team, met de medewerking van de gemeenten Overijse, Hoeilaart en Huldenberg, de sportievelingen onder jullie de mogelijkheid om de daad bij het woord te voegen. (filmpje toont deelnemers 2011)
 
Het ZATeam organiseert samen met de sportdiensten van de Druivenstreek  een nieuwe Leer-eens- joggen cursus (LEJ) samen met een cursus Leer-eens-nordic-walken (LENW).
 
Onder begeleiding van gemotiveerde en deskundige lesgevers worden in enkele weken, aan een rustig en aangepast tempo, de basistechnieken aangeleerd van het  ‘joggen’ of van het ‘nordic walken’. 
Op het einde van de cursus krijgen de deelnemers de kans hun inspanningen beloond te zien.  Tijdens  de Meifeesten van Hoeilaart  worden een speciale vijfkilometerloop en een
nordic walking-wandeltocht georganiseerd waarop de kersverse lopers en walkers een welverdiend brevet kunnen behalen.
 
Van de talrijke deelnemers van de afgelopen cursussen werden velen besmet door het sportvirus en vonden zij de weg naar de loop- en wandelclub maar nog belangrijker:  een gezond leven.
 
CURSUS:  LEER EENS JOGGEN
 
De trainingen starten te Huldenberg op maandag 27 februari, te Hoeilaart op dinsdag 28 februari en in Overijse op donderdag op 1 maart telkens om 20 uur.
De cursus gaat door: 

Elke maandag om 20 uur te Huldenberg  op het ‘voetbalveld’ aan de E. Gillistraat (te vinden door in het centrum de aanwijzingsborden voor het voetbalcomplex te volgen.
Elke dinsdag om 20 uur te Hoeilaart  aan het Gemeentepark (gelegen naast het gemeentehuis van Hoeilaart, beter bekend als het oude voetbalveld van Racing Hoeilaart)
Elke donderdag om 20 uur te Overijse op de atletiekpiste ‘Den Heurck’ (gelegen naast de Sporthal van Overijse).
Elke zaterdag om 10 uur te Hoeilaart aan het treinstation te Groenendaal (er wordt gelopen in het groene kader van het Zoniënwoud en rond de vijvers van Groenendaal)
Inschrijven kan vanaf 1 januari 2012 via de website van het ZATeam (www.zateam.be). 
Door bovenaan de homepage te klikken op ‘Leer eens joggen’ kun je het inschrijvingsformulier invullen waarna je door een mail zal worden uitgenodigd 35,00 euro te betalen.  Voor dit bedrag ben je bovendien voor een vol jaar lid van de atletiekclub en ben je  volledig verzekerd.
 
CURSUS:  LEER EENS NORDIC WALKEN
 
Het startschot voor de lessen Nordic Walken wordt gegeven op zaterdag 7 april om 09u stipt aan het Station Groenendaal.
Er zijn in het totaal vier technische lessen voorzien van telkens anderhalf uur  (7, 14, 21 & 28 april) waarin de basisprincipes van het ‘walken’ aan bod komen en onder deskundige leiding de technieken worden aangeleerd. 
 
Vooraf inschrijven is een must en kun je eveneens doen via de webstek van het ZATeam .  Klik op het ‘Leer eens…’ icoon (zie boven) zodat je alle nuttige gegevens kan invullen in het inschrijvingsformulier.
 
De kostprijs voor de cursus ‘Leer eens Nordic Walken’ bedraagt 65,00 euro.  In deze prijs is de huur van de poles tijdens de lessen, de verzekering en het lidgeld voor een volledig jaar inbegrepen.
 
Voor de twijfelaars onder jullie wordt er een proefles georganiseerd op zaterdag 31 maart 2012 op 09 uur aan het Station van Groenendaal.  Hiervoor betaal je ter plaatse een lesgeld van 7,00 euro.
 
Meer info over het ‘Leer eens…’ programma kun je uiteraard vinden op de website van het Zoniën Athletics Team als op de sites van de sportdiensten van de gemeenten Overijse, Huldenberg en Hoeilaart.  Heb je concrete vragen kun je best die sturen naar info@zateam.be.