Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Le 'nouveau Picasso' est arrivé

donderdag 14 jun 2012

Donderdag 14 juni - De gerestaureerde kasteelhoeve, achter het gemeentehuis, is een geklasseerd monument dat enkele jaren geleden, met overheidssteun, volledig werd vernieuwd. Dit gebeurde met veel aandacht voor de authenticiteit en onder de strenge controle van de dienst "Monumenten en Landschappen". Wij waren verbaasd toen we donderdag mochten kennismaken met een aansluitpunt voor elektrische voertuigen en de nogal abstracte schildering op de geklasseerde kasseistenen omgeving. Hierbij zijn toch wel enkele vragen te stellen:

  • Is hiervoor toelating gevraagd aan "Monumenten en Landschappen"?
  • Is hiervoor een officiële beslissing van het gemeentebestuur?
  • Waarom een laadpunt voor elektrische voertuigen op een plek waar normaal geen auto's mogen komen?

 
Navraag leert ons dat elke beslissing hieromtrent ontbreekt en dat "Monumenten en Landschappen" helemaal niet op de hoogte is. Maar ondertussen is het werk wel uitgevoerd. De schilderingen zijn ook niet reglementair want "Wegen en Verkeer" heeft nog geen officieel beeld vastgelegd voor een 'officieel laadpunt'.
 

 
Dezelfde nog opvallendere schilderingen vind je aan de buitenkant van de kasteelhoeve en aan het Nerostation. Blijkbaar ontbreekt vandaag enig gevoel voor esthetiek en elk respect voor regelgeving! Jammer.