Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

"Last Post" voor oorlogsslachtoffers

vrijdag 11 nov 2011

Vrijdag 11 november - Overal in 't land en in een groot deel van de wereld wordt vandaag het einde van Wereldoorlog I herdacht. In Hoielaart begon de plechtigheid met een eucharistieviering in de Sint-Clemenskerk, gevolgd door een "Last Post" voor het monument voor de gesneuvelden (gemeentepark) en een receptie op het gemeentehuis in aanwezigheid van de laatste oudstrijders, familieleden en leden van de gemeenteraad.
 
Dit jaar loopt er ook een tentoonstelling in de raadszaal met enkele interessante documenten en wetenswaardigheden over W.O.I in Hoeilaart. Deze tentoonstelling, samengesteld door de Heemkundige Kring, is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, tot en met 18 november.
 
Uiteraard werd in de eerste plaats hulde gebracht aan de gesneuvelden van beide wereldoorlogen en het conflict in Korea.
Wie wat meer wil weten over de jongens die toen hun leven lieten voor onze vrijheid kan je onderaan klikken op twee fragmenten van 800 jaar Hoeilaart, dit jaar net 25 jaar geleden, waarin pakkend hulde wordt gebracht aan deze jonge Hoeilanders.
 
Klik hier voor W.O. I
 
 Klik hier voor W.O. II