Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kris Bosmans voor de derde maal Belgisch kampioen

dinsdag 10 jul 2012

Dinsdag 10 juli - Verleden zondag stond het Belgisch kampioenschap voor paracyclisten op het programma in de landelijke gemeente Oevel bij Westerlo.
Op een biljartvlak parcours van 2,9 km was Kris uiteraard de grote favoriet en iedereen bleef dan ook netjes in zijn wiel geparkeerd. Onze streekgenoot liet het evenwel niet aan zijn hart komen en zette zich resoluut op kop. Een voor een moesten de andere deelnemers de rol lossen en het was enkel Diederick Schelfhout die bij machte was in het wiel van Kris te blijven.
 
Een contractuur in zijn kuit noopte de wereldkampioen tot enige voorzichtigheid maar zijn metgezel was niet bij machte om enig initiatief te nemen en onder hun beiden zouden zij voor de titel sprinten. Dit was uiteraard een kolfje naar de hand van onze cofidis-renner. Op 200m van de streep nam hij autoritair de leiding en meteen was zijn derde nationale titel een feit.
Voor de Overijsenaar was de missie geslaagd en een nieuwe medaille staat straks in de trofeeënkast te blinken.
 
Ondertussen kunnen wij ook melden dat Kris Bosmans nu ook officieel behoort tot het kransje paracyclisten die begin september onze kleuren zullen verdedigen op de Olympische spelen voor para-atleten in Londen. De huidige wereldkampioen op de weg gaat er met steile ambities naartoe want een podiumplaats zit er zeker in.
 
Verleden maandag pronkte hij nog tussen de andere geselecteerden op het cabinet van Eerste minister Di Rupo die de atleten wenste te feliciteren voor hun selectie en hen een hart onder de riem stak met het oog op de Olympische spelen. - SDR
 
Foto: Hans Deveuster